IRIMESCU, PRIVIND LACTATE BRĂDET:  "Mi se impută prea marea transparenţă de care am dat dovadă"

A.L.
Companii / 3 martie 2016

 "Mi se impută prea marea transparenţă de care am dat dovadă"

Informaţia referitoare la depistarea lotului de brânză contaminată cu E-coli am dat-o în mod absolut transparent, iar acum mi se impută prea marea transparenţă de care am dat dovadă, dar poate am salvat astfel viaţa unor copii, afirmă, miercuri, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, într-o postare pe Facebook.

"Referitor la situaţia rezultată în urma depistării lotului de brânză contaminată cu e-coli, precizez următoarele:

Am dat informaţia în mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se impută acum este prea marea transparenţă de care am dat dovada. Poate am greşit, poate nu. Pe de altă parte, informaţia era deja cunoscută în mass media, jurnaşiştii necerându-mi decât confirmarea ei. Alte persoane avuseseră deja grijă să o dea, "pe surse" cum se spune, înainte.

Eu o să vă spun cum se vede situaţia de la mine şi de ce am decis să fiu atât de transparent. În primul rand, cred că se face o confuzie imensă între valori. Nu cred că putem pune în balanţă viaţa unor copii cu orice altceva. Nu cred că este un mod corect şi moral a vedea astfel lucrurile. Desigur, nu există dovada legăturii dintre brânza incriminată şi cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sănătăţii să ducă la capăt ancheta. Însă, din informaţiile pe care le aveam când am ieşit public, rezulta că lotul de brânză de 25 kg de la fabrica respectivă, NU A MAI FOST REGĂSITĂ NICI LA PRODUCĂTOR, NICI LA UNITĂŢILE DE COMERCIALIZARE. Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că acea cantitate de brânză SE AFLA ÎN FRIGIDERUL OAMENILOR! Chiar în momentul în care eu făceam declaraţia, această brânză infestată cu e-coli putea face alte victime! Iar oamenii aceia NU ŞTIAU CE AU ÎN FRIGIDER ŞI CE PUTEAU SĂ LE DEA COPIILOR! Sper că nu a fost afectat grav un producător, DAR POATE AM SALVAT ASTFEL VIATA UNOR COPII, şi asta moral îmi dă linişte. În cazul în care ar fi fost afectaţi alţi copii, mi s-ar fi reproşat că am ştiut numele producătorului şi l-am tăinuit", scrie Ministrul Agriculturii pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. dl Irimescu ai gasit vinovatul!!E mai simplu sa acuzi un producator roman,decat o multinationala.Parca a-ti gasit e-coli la producator la sfarsitul lui februarie,pe cand copii au murit la inceputul lunii.Ceva nu se leaga.Apropo, a mai fost depistat un caz,prin Covasna.Acest copilas tot branza infectata a consumat, din Arges?sursa ,cred ca e la ministerul Sanatatii,cu vaccinul.....ce ziceti?

    1. Straini trebuie gadiliti de acolo vine grosu'si daca se supara ameninta cu plecarea dar intre timp se extind.

    Nu se pune in balanta viata copiilor cu altceva. Normal ca trebuie descoperita sursa, dar daca in acest proces distrugem viatile altor zeci de oameni care sunt NEVINOVATI, atunci domnule ministru, sunteti chiar o rusine de om cu un caracter infect. Nu va puteti bate joc de toata munca proprietarului unei fabrici si de vietile angajatilor care raman fara loc de munca, pentru ca nu sunteti capabil sa va tineti pliscul inchis pana cand aveti confirmarea clara ca acea fabrica este responsabila.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb