Israel: Oprescu a fost primit de preşedintele Shimon Peres

V.B.
Companii #Administraţie / 26 martie 2014

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat într-o vizită oficială în Israel, a fost primit astăzi de preşedintele Shimon Peres, în semn de recunoaştere a eforturilor pe care Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) le-a făcut de-a lungul timpului pentru comunitatea evreiască din România, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

"Ştiu că dumneavoastră, personal, aţi făcut multe faţă de comunitatea evreiască. Memorialul Holocaustului, lucrările de refacere a Templului Coral sunt doar câteva dintre acţiunile în care v-aţi implicat personal. Aţi demonstrat că aţi fost şi sunteţi un prieten al evreilor. Cred că asta spune multe despre dumneavoastră. E vorba, în cele din urmă, de latura dumneavoastră umană", a declarat Peres, citat în comunicatul PMB.

Cei doi demnitari au discutat despre întărirea relaţiilor bilaterale, în special în agricultură, sănătate şi turism.

Sorin Oprescu şi-a exprimat încrederea în reluarea unora dintre investiţiile blocate pentru moment şi şi-a luat angajamentul să sprijine eforturile investitorilor israelieni, reducând timpul de aşteptare cauzat de birocraţie, cel puţin din punctul de vedere al administraţiei locale.

"România a avut o agricultură puternică. Noi punem pe picioare o agricultură medicală ştiind că cele mai multe leacuri se găsesc în alimentele pe care le consumăm. Am fi bucuroşi să colaborăm în acest domeniu şi, bineînţeles, şi în cel medical, Israelul producând peste 15% din aparatura medicală la nivel global. Vom încuraja investiţiile israeliene în România. Ţinem minte că România a salvat sute de mii de evrei, mulţi dintre ei trăind astăzi în Israel şi amintindu-şi cu bucurie şi cu mândrie de ţară de unde au plecat. Există o prietenie istorică între cele două ţări şi apreciem poziţia României în mai toate subiectele de interes. Sunt bucuros că aţi venit la Ierusalim şi îmi doresc să menţinem legăturile de prietenie", a încheiat Shimon Peres.

Tot astăzi, Oprescu s-a întâlnit cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, la sediul Guvernului de la Ierusalim, cei doi oficiali convenind asupra unei colaborări mai apropiate între ţările lor.

Şeful Executivului din Israel a punctat: "Îmi reamintesc cu plăcere de vizita pe care am făcut-o la Templul Coral. Este o sinagogă unică în lume, pe interiorul cupolei fiind trecute numele tuturor rabinilor importanţi. Ultimul dintre cei ce se găsesc acolo este Theodor Herzl, care, deşi în viaţă la data inaugurării, a fost inclus între cei mai importanţi lideri spirituali ai poporului nostru. Importanţa şi contribuţia lui Herzl la crearea statului israelian demonstrează viziunea pe care au avut-o înaintaşii noştri şi, de aceea, pentru noi, Templul Coral are o semnificaţie aparte. Vă mulţumesc şi pe această cale pentru grija pe care aţi arătat-o în toţi aceşti ani comunităţii noastre şi acestui templu. Vreau să colaborăm pentru viitor, Israelul fiind, probabil, următorul loc din lume dupa România, ca ţară în care se vorbeşte limba dumneavoastră".

De asemenea, Sorin Oprescu a avut o întrevedere cu omologul domniei sale din Ierusalim, Nir Barkat, pe care l-a asigurat de acelaşi interes legat de o colaborare trainică pe viitor, mai ales în domeniul sănătăţii.

Primarul Nir Barkat a declarat, potrivit comunicatului PMB: "Suntem foarte interesaţi să vă sprijinim în domeniul medical. Centrul Medical Universitar Hadassa a dezvoltat cercetare de nivel înalt, este în top 10 în lume. Avem doctori foarte buni, profesionişti de renume internaţional".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb