Israelul speră să extindă exporturile de gaze către Iordania, Turcia şi Europa Occidentală

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 decembrie 2015

Israelul speră să extindă exporturile de gaze către Iordania, Turcia şi Europa Occidentală

Israelul speră că "legăturile sale strânse" cu Egiptul vor permite reluarea discuţiilor privind exporturile de gaze naturale, a declarat ieri ministrul israelian al Energiei, Yuval Steinitz, în urma deciziei autorităţilor de la Cairo de a opri negocierile, transmit Bloomberg şi Reuters, potrivit Agerpres.

Guvernul egiptean a ordonat companiilor sale energetice îngheţarea negocierilor privind importurile de gaze naturale din Israel, după ce Curtea de Arbitraj de la Paris a decis că autorităţile de la Cairo trebuie să plătească Israelului o amendă de aproximativ 1,73 miliarde de dolari. Amenda a fost impusă după ce unele companiile energetice din Egipt au oprit livrările de gaze naturale după luni de atacuri asupra gazoductelor din Peninsula Sinai. Oprirea livrărilor a provocat pagube semnificative companiei de electricitate Israel Electric.

"Statul Israel acordă o mare importanţă legăturilor sale energetice cu Egiptul şi speră că, datorită legăturilor bilaterale, strânse, va fi posibil să facă curând progrese în problema gazelor. Israelul trebuie să-şi dezvolte rapid zăcămintele sale de gaze offshore pentru a-şi asigura securitatea energetică", a declarat Yuval Steinitz.

De asemenea, Israelul intenţionează să-şi extindă exporturile de gaze spre alte pieţe, cum ar fi Iordania, Turcia şi Europa Occidentală, a adăugat oficialul israelian.

Companiile partenere în zăcământul israelian de gaze offshore Leviathan au anunţat că vor continua negocierile cu firmele private din Egipt care nu au luat parte la procesul de arbitraj cu companiile egiptene de stat din domeniul gazelor naturale.

Grupul egiptean Dolphinus negociază cu partenerii săi din zăcământul Leviathan achiziţionarea a patru miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, în următorii 10 - 15 ani. De asemenea în martie a fost semnat un acord privind importul de combustibil de la zăcământul israelian Tamar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb