IT&C: 17 firme româneşti, la târgul CEBIT 2014

V.B.
Companii #IT / 11 martie 2014

Un număr de 17 companii autohtone din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (IT&C) participă, între 10 şi 14 martie, la târgul "CEBIT 2014", în Hanovra (Germania), ce reuneşte peste 3.500 de expozanţi din 70 de ţări, dintre care 34 cu pavilion naţional, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei (MEc) trimis astăzi redacţiei.

Pavilionul ţării noastre a fost organizat de Mec împreună cu Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii din România (ANIS) în Programul naţional de promovare a exporturilor cu finanţare de la bugetul de stat.

În pavilionul naţional (198 de metri pătraţi), expun, sub brandul de ramură "RomaniaIT": Accesa IT Consulting, Agilio Soft, Altom Consulting, Ambo Software, Aptus Software, Bee Near, Codespring, Evozon Systems, Greensoft, High Tech Systems and Software, IT Six Global Services, Nexus Electronics, Pentalog, RomSoft, Ropardo, Sphinx IT şi Tech Team Global.

Principalele domenii de activitate ale companiilor prezente sunt: aplicaţiile software pentru structurarea afacerilor, dezvoltarea de software specializat, telemarketing, software pentru testarea produselor şi asigurarea calităţii producţiei, controlul traficului rutier de transport marfă, cloud computing, aplicaţii în domeniul distribuţiei produselor, dezvoltarea echipamentelor mobile, e-commerce, activităţile bancare şi de asigurări, sănătatea etc.

Companiile româneşti îşi propun să colaboreze cu unele străine în proiecte ce urmează a fi implementate în România şi alte ţări.

"CEBIT" este cel mai important eveniment global de profil dedicat specialiştilor în domeniul hardware şi software, al tehnologiilor inovative, sistemelor de telecomunicaţii, cu aplicabilitate în sectorul public, industrial şi casnic, sistemelor de protecţia datelor şi achiziţii de date de mari dimensiuni, e-commerce, etc.

Tema centrală a CEBIT 2014 este "Abilitatea de utilizare a unui volum foarte mare de date în mod responsabil şi sustenabil - Datability". Liderii globali din domeniu apreciază că progresele acestui sector în perioada următoare vor fi determinate de modul în care companiile care activează în acest sector vor reuşi să determine utilizarea în comun (dincolo de barierele naţionale ale statelor şi limitările inerente ale companiilor) a unui volum cât mai mare de date în domenii cât mai diverse (infrastructură, producţie industrială, servicii sociale şi de sănătate, energie, transporturi etc.).

Peste 50% dintre expozanţi sunt firme din afara Germaniei, fapt ce probează gradul ridicat de internaţionalizare al manifestării. Organizatorii estimează peste 200 de mii de vizitatori, în exclusivitate specialişti şi factori decizionali în domeniu. În cadrul târgului, sunt programate a se desfăşura numeroase seminarii şi conferinţe pe teme din domenii specifice, la care vor avea prezentări personalităţi din domeniu: Jimmy Wells (fondatorul Wikipedia), Steve Wozniak (co-fondator Apple), Eugene Kaspersky (co-fondatorul Kaspersky Lab) ş.a., se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb