IULIU WINKLER (UDMR): "Cooperarea între regiuni poate duce la creşterea gradului de utilizare a fondurilor europene"

Andrei Stan
Politică / 15 octombrie 2015

Cooperarea mai strânsă între regiuni poate să ducă la o îmbunătăţire semnificativă a gradului de absorbţie a fondurilor europene pentru cadrul financiar multianual 2014-2020, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), miercuri, la dezbaterea "Regiunile înfrăţite deschise pentru a sprijini IMM-urile şi dezvoltarea regională cu ajutorul proiectelor finanţate din fonduri europene" care a avut loc la Comitetul regiunilor cu prilejul ediţiei din acest an a "Zilelor Deschise".

Conform unui comunicat de presă trimis redacţiei, la dezbaterea de la Bruxelles au participat şi preşedintele Consiliului Regiunilor Harghita, Borboly Csaba, membru al Comitetului Regiunilor, care a susţinut o prezentare cu tema "Cum să gândeşti global şi să acţionezi local", precum şi preşedintele CJ Hunedoara, Adrian Nicolae David.

Cu această ocazie, Winkler a arătat că singurul program care a reuşit să atragă peste 60% din finanţările europene este Programul Operaţional Regional (POR). "Dacă ne uităm la România, vom observa că singurul program operaţional care a reuşit să atragă peste 60% din finanţările europene este POR. Acest lucru înseamnă că descentralizarea are un efect pozitiv în realizarea de proiecte, în finanţarea şi implementarea lor. În România, în cadrul programului pentru mediu s-au atras puţin peste 47% din fonduri, în cel de resurse umane 46%, iar în cel de competitivitate stăm un pic mai bine, cu 58% , dar aceasta doar pentru că şi acest program a funcţionat într-o manieră relativ descentralizată", a spus deputatul european al UDMR.

"România are probleme în performanţa sa cu privire la absorbţia de fonduri europene. (...) Avem totuşi un potenţial uriaş pentru absorbţia finanţărilor aferente cadrului financiar multianual 2014-2020", a mai declarat Iuliu Winkler. În opinia sa, acest potenţial poate fi crescut prin cooperarea între regiuni. "La 8 ani de la aderarea la UE, a crescut gradul de cooperare între actorii implicaţi în atragerea de fonduri europene. Pentru că avem mai multă experienţă, pentru că suntem mult mai deschişi spre colaborare şi pentru identificarea celor mai buni parteneri, cred că acum suntem capabili să elaborăm proiecte mai bune şi să avem o performanţă mai bună", a mai afirmat deputatul european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb