JACKPOT Randamente de 33,53% din plasamentele "Azomureş" Târgu Mureş

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 3 februarie 2009

Randamente de 33,53% din plasamentele "Azomureş" Târgu Mureş

Acţiunile producătorului de îngrăşăminte şi produse azotoase "Azomureş" Târgu Mureş, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul AZO, au continuat să deţină statutul de cel mai bun plasament din piaţă, realizat la termen de o lună. Astfel, cotaţia titlurilor AZO a câştigat, în perioada 30 decembrie - 30 ianuarie, 33,53%, urcând la 0,219 lei/acţiune, în şedinţa bursieră de ieri.

Randamente semnificative au fost obţinute şi de către persoanele care au ales ca plasamente depozitele în aur. Metalul galben şi-a continuat trendul ascendent, înregistrând în perioada analizată o creştere a preţului cu 16,44%, în raport cu luna anterioară.

Mulţumite au fost şi persoanele care au preferat, la 30 decembrie, să constituie depozite în euro la "Banca Româneas­că". Acestea au obţinut în continuare randamente uşoare, dar stabile, la această categorie de plasament, câştigând 0,48% din suma investită iniţial.

Tradiţionaliştii care au continuat să parieze pe depozitele în lei la "Alpha Bank", au înregistrat cele mai bune randamente la această categorie de plasament, cu toate că au suferit o devalorizare a depozitulul iniţial de 5,73%.

Randamente negative au fost înregistrate şi de către investitorii care au achiziţionat, în urmă cu o lună, titluri la fonduri mutuale. Astfel, cei care s-au orientat către fondul "Pioneer Europa Obligaţiuni" au înregistrat pierderi şi la această categorie de plasament, raportând, în perioada analizată, o scădere de 3,09% din suma investită iniţial.

Cele mai slabe plasamente au fost, de departe, cele în indicii bursieri. Astfel, BET-FI, care reflectă evoluţia evoluţia celor cinci societăţi de inves­tiţii financiare (SIF) tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, a afişat o scădere de 27,93%, în ultima lună, în timp ce indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB, a consemnat o depreciere de "doar" 27,65%.

Perdante au fost şi persoanele care s-au hotărât, luna trecută, să-şi păstreze banii "la saltea". Din cauza deprecierii leului în raport cu moneda euro, cei care nu s-au decis pentru vreun alt tip de plasament au înregistrat o devalorizare uşoară a economiilor cu 6,81%.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb