Jacques PONTY, directorul general al DANONE Sud Estul Europei - preia în 2009 noi atribuţii în cadrul Danone China

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 5 decembrie 2008

În cadrul întâlnirii cu echipa sa din România Jacques Ponty le-a mulţumit colegilor pentru loialitate şi entuziasm precum şi pentru contribuţia la proiectele numeroase pe care le-au realizat împreună.

În cadrul întâlnirii cu echipa sa din România Jacques Ponty le-a mulţumit colegilor pentru loialitate şi entuziasm precum şi pentru contribuţia la proiectele numeroase pe care le-au realizat împreună.

Jacques Ponty, directorul general al Danone Sud Estul Europei, va prelua din 2009 noi atribuţii în cadrul Danone China - Divizia de Ape Minerale, ocupând funcţia de director general, anunţă un comunicat al companiei.

Perioada mandatului lui Jacques Ponty în România a fost dinamică: compania a crescut, investind anual circa 5 milioane de euro în capacitatea de fabricaţie şi logistică, şi-a consolidat poziţia de lider, cu o cotă de piaţă de peste 60% în valoare, a cristalizat o structură şi echipe manageriale şi operative capabile să-i asigure succesul.

Domnul Ponty, a declarat: "Sfârşitul de an marchează şi finalul mandatului meu în România. Voi începe anul 2009 ca director general al Danone China - Divizia de Ape Minerale. Cei 3 ani şi jumătate petrecuţi în România au fost intenşi, plini de realizări importante, printre cei mai interesanţi dintre cei 22 de ani de carieră în cadrul Grupului Danone. Am petrecut 7 ani în zona balcanică, mai întîi ca director general al Danone Bulgaria, apoi coordonând afacerile Danone în regiunea sud-est europeană: România, Bulgaria, ţările din zona Adriaticii, Grecia. A fost o perioadă densă, marcată de schimbările regionale: pregătirea şi intrarea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană, naşterea unei noi companii - Danone Adriatics, ai cărei principali furnizori de produse sunt chiar fabricile din Bucureşti şi Sofia".

"Danone" este furnizor de produse lactate pentru peste 14 mii de clienţi, fiind, totodată, o companie inovatoare şi un partener activ în informarea şi educarea consumatorilor în spiritul unei alimentaţii sănătoase şi al unui stil de viaţă activ. Dezvoltarea unui sistem de distribuţie naţională performant, împreună cu campaniile de educare, au contribuit la creşterea ponderii iaurtului în alimentaţia românilor, de la 4 kg per capita în 2005 la 6 kg în prezent.

Jacques Ponty consideră următoarea sa misiune ca fiind incitantă. Domnia sa a declarat: "Probabil îmi va lipsi varietatea extraordinară şi posibilitatea de a înnoi şi reinventa iaurtul sub atât de multe forme. China este însă una dintre marile pieţe emergente, poate cea mai mare, iar afacerile din această regiune sunt de o amploare şi un dinamism fără precedent. Pentru mine, această nouă misiune este foarte interesantă, şi sper că îmi va permite să dezvolt un nou model de business, adaptat noilor condiţii geografice şi economice".

DANONE România face parte din Grupul Danone, o companie Fortune 500 şi una dintre cele mai de succes companii din lume. Misiunea sa este de a aduce în fiecare zi, cât mai multor oameni din întreaga lume, sănătate, prin alimente echilibrate nutriţional şi gustoase. Grupul DANONE, are 150 de fabrici şi în jur de 76 000 de angajaţi, fiind prezent pe toate cele cinci continente, în mai mult de 120 de ţări. Grupul Danone este unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în domeniul produselor lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate, a alimentaţiei pentru copii şi a nutriţiei clinice. Grupul DANONE a înregistrat în 2007 vânzări de peste 15 miliarde eURO.

DANONE România a înregistrat în anul 2007 o cifra de afaceri de 367 milioane RON, cu 20% mai mult faţă de anul precedent. Compania are în prezent peste 700 de angajaţi şi un portofoliu ce depăşeşte 60 de referinţe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremoso, Danette, Casa Bună şi gama tradiţională: Danone Sana, Danone Smântână şi Danone Lapte Proaspăt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb