JOE BIDEN: "Am mers în Afganistan să ne răzbunăm pe cei care ne-au atacat"

S.B.
Internaţional / 17 august 2021

"Am mers în Afganistan să ne răzbunăm pe cei care ne-au atacat"

Preşedintele american Joe Biden a declarat, luni seară, că SUA a mers în Afganistan pentru a se răzbuna pe cei care au atacat naţiunea la 11 septembrie 2001, informează news.ro.

"Am mers în Afganistan pentru a ne răzbuna pe cei care ne-au atacat. Nu exista un acord care să susţine protejarea forţelor noastre după 1 mai. Misiunea noastră nu a fost să construim naţiunea. Ne-am dus în Afganistan acum aproape 20 de ani cu scopuri clare, să ne răzbunăm pe cei care ne-au atacat la 11 septembrie 2001 şi să fim siguri că al-Qaeda nu va folosi afganii ca bază de atac împotriva noastră. Am făcut asta. Nu am renunţat la prinderea lui Osama bin Laden şi l-am prins. Misiunea noastră nu a fost niciodată să construim o naţiune, să creăm o democraţie. Îmi susţin decizia...Mereu am promis poporului american că voi fi sincer. Adevărul este că lucrurile s-au petrecut mai repede decât am anticipat, aşa că liderii politici din Afganistan au renunţat şi au fugit din ţară, armata afgană a eşuat, uneori fără să încerce să lupte. Nu exista nicio şansă ca într-un an, cinci sau 20 prezenţa americanilor acolo să facă vreo diferenţă. Este greşit să ceri acest lucru trupelor americanilor, când afgani nu fac asta. Câte generaţii de fiice şi fii americani să mai trimitem în Afganistan?", a spus Biden.

După retragerea forţelor americane, talibanii au preluat controlul în Afganistan.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De minerale in acea tara!

    razbunarea care a durat ....20 ani! ti-ai luat pastilele?

    1. INTR-ADEVAR , A-MI PLACE MULT DE TOT , SINCERITATEA LUI !!! AMERICANII S-AU DUS ACOLO SA UCIDA !!! NU I-AU CONSIDERAT , PROBABIL , NICIODATA OAMENI PE AFGANI , CI NISTE ''''' UNTERMENSCHENI '''''', CUM SPUNEAU FASCISTII , UN AMESTEC DE '''''' NEANDERTHALL CU CRO-MAGNON '''''''!!! UITE CA NEANDERTHALIENII S-AU ORGANIZAT IN UNITATI DE LUPTA , SI I-AU FACUT PE MANDRII AMERICANI , SA MUSTE PAMANTUL !!!!!!!!

      Un om de stat serios nu foloseste niciodata verbul " a razbuna " care sugereaza subiectivismul si meschinaria ci doar "a sanctiona " care exprima obiectivitatea ,legalitatea si masura . De ...gura pacatosului ......!

      El a fost sincer si a spus adevarul:s-au razbunat!

    La ce ineptii debiteaza senilul mos Bideu, le-as da un sfat medicilor care-l ingrijesc: mariti-i de urgentza doza pt Alzheimer si apoi duceti-l la Azil!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb