Joe Biden şi republicanii sunt aproape de un acord pentru a evita incapacitatea de plată a SUA pe 5 iunie

A.F.
Politică / 27 mai 2023

Joe Biden şi republicanii sunt aproape de un acord pentru a evita incapacitatea de plată a SUA pe 5 iunie

Preşedintele democrat Joe Biden şi un negociator republican au declarat ieri că lucrează la un acord pentru majorarea plafonului de datorie al guvernului SUA, în valoare de 31,4 trilioane de dolari, după ce Departamentul Trezoreriei a avertizat că va apărea un default la 5 iunie în absenţa unei acţiuni, conform Reuters.

Cele două părţi negociază de săptămâni întregi pentru a ajunge la un acord privind majorarea limitei de împrumut autoimpuse de guvernul federal, cu republicani care cer şi reduceri semnificative de cheltuieli. Fără un acord, Statele Unite ar putea fi confruntate cu un default calamitos.

"Lucrurile arată bine", a declarat Biden jurnaliştilor. "Sunt optimist."

Reprezentantul republican Patrick McHenry a afirmat că este de acord cu comentariile lui Biden, dar a avertizat că negocierile nu s-au încheiat încă.

"Sunt plin de speranţă", a spus McHenry, unul dintre negociatorii de frunte ai Speaker-ului Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, cu Casa Albă. "Dar trebuie să ne asigurăm că avem o linie referitoare la impozite, că avem un acord - există provocări semnificative înainte."

Cei doi au vorbit separat, la scurt timp după ce secretarul Trezoreriei din SUA, Janet Yellen, a declarat că guvernul va rămâne fără bani pentru a-şi plăti facturile la 5 iunie. Yellen declarase anterior că această dată ar putea interveni chiar la 1 iunie, ceea ce înseamnă că noua prognoză permite mai mult timp, dar aduce un termen limită mai strâns.

Negociatorii discută un acord care ar ridica limita pentru doi ani, dar există încă dezacorduri referitoare la introducerea unor cerinţe mai stricte privind munca în unele programe de combatere a sărăciei.

McCarthy a părăsit Capitoliul ieri, după o convorbire telefonică în care unul dintre locotenenţii săi de rang înalt a spus colegilor republicani că nu s-a ajuns la un acord.

Orice acord ar trebui să obţină aprobarea Camerei Reprezentanţilor controlate de republicani şi a Senatului condus de democraţi înainte ca Biden să-l poată promulga - un proces care ar putea dura mai mult de o săptămână.

Negociatorii au ajuns preliminar la un acord care ar limita cheltuielile pentru multe programe guvernamentale anul viitor, conform unui oficial american.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "31,4 trilioane de dolari" datorie,

    atunci si noi putem sa ne imprumutam linistiti ptr. EDUCATIE !!!!,

    nu numai ptr. INARMARE 

    1. Noi nu ,ei da ! SUA poate avea și 100 trilioane $ datorie ( și va avea mai repede decât credem !) fără probleme majore pentru ei! Pentru restul lumii da ! Ei pot tipări bani, mai nou ei pot confisca bani, ei duc bursa unde vor indiferent de datele economice ,multinaționalele lor deja sunt stat în stat cu imunitate fiscală în lume, când " totul " va merge prost se vor scoate prin cripto și alte aiureli de " nouă tehnologie " , vor acuza lumea că nu respectă noile standarde ale vieții ( știți voi la ce mă refer)!!!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb