JOHN J HARDY, SAXO BANK: "Euro intră la apă, iar dolarul american slăbeşte"

Elena Deacu
Macroeconomie / 24 aprilie 2015

Ieri am văzut un euro strâmtorat pe toate pieţele: moneda a fost sub presiune în fiecare pereche valutară, oriunde priveai, de la EURUSD până la populara EURNZD (care a crescut peste 2% după retorica blândă a Băncii Neo Zeelandeze), fără niciun catalizator de risc (care a acţionat împotriva tranzacţionării EUR), susţine John J Hardy, Head of FX Strategy la Saxo Bank.

Potrivit domniei sale, mai târziu, EURUSD a jucat şi el feste, pe baza unor date economice macro slabe din SUA, cu cifre dezamăgitoare pe cererile oficiale de şomaj şi locuinţele noi vândute.

"Primul test prin care ne-am putea da seama dacă această... intrare la apă a EUR va mai dura constă în integrarea în ecuaţie a datelor venite din Germania (indicele IFO), dar şi evoluţiile apetitului de risc după o zi de ieri aproape «moartă»", arată John J Hardy, într-o analiză privind evoluţia valutelor.

Reprezentantul Saxo Bank susţine că atenţia se îndreaptă şi către întâlnirea Eurogroup din Riga despre care nu credem că va genera ceva constructiv pentru situaţia din Grecia, "deşi ieri am văzut nişte comentarii mai optimiste decât de obicei din partea premierului elen Tsipras şi a ministrului de finanţe Varoufakis".

John J Hardy transmite că, după ziua de ieri, avem o situaţie clasică de tip "bullish" pe EURUSD, confirmată încă de dimineaţă cu valori în jurul a peste 1,0840 - nivelul "de rezistenţă" stabilit la saltul anterior.

"Taurii vor face presiuni pentru un test în jurul valorii de 1,10 înaintea întâlnirii de săptămâna viitoare a Comitetului Federal pentru Piaţă Liberă. Urşii vor căuta să obstrucţioneze acest prag, poate chiar în cursul zilei de azi, mai ales că lupta argumentelor a cam secătuit", precizează Hardy.

Domnia sa susţine că atenţia se va îndrepta, săptămâna viitoare, către reuniunile băncilor centrale - ocazie cu care vom vedea dacă Banca Suediei, Riksbank, va crea miercuri sau joi un pic de interes pentru EURSEK. Tot miercuri/joi este programată şi reuniunea Comitetului Federal pentru Piaţă Liberă, iar imediat după vom avea o nouă reuniune a Băncii Noii Zeelande care, fără să se aştepte la asta, a intrat în lumina reflectoarelor.

"Banca Japoniei are o întâlnire internă joia viitoare, dar să nu ne aşteptăm la mare lucru, pentru că Abe e în turneu în SUA", precizează Hardy.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb