Josef Goschy, Unita Turism: Valoarea hotelurilor a mai scăzut cu 10% în acest an

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 7 aprilie 2010

Valoarea de piaţă a hotelurilor din România a scăzut în acest an cu 10%, pe fondul crizei economice, după ce anul trecut s-a redus cu circa 30%, a declarat Josef Goschy, proprietarul lanţului hotelier Unita Turism.

"În primele luni ale acestui an, valoarea de piaţă a hotelurilor din România a scăzut cu 10% faţă de anul trecut. Scăderile sunt cauzate de faptul că nu vin turişti. Cineva care are un singur hotel şi pierde bani cu el, aproape sigur vrea să-l vândă", a spus Goschy, citat de Mediafax. El a declarat că acum este un moment potrivit pentru a cumpăra hoteluri.

"Sunt atâtea hoteluri de cumpărat acum, la preţuri modeste. Aş fi vrut să cumpăr şi eu, dar n-am bani", a adăugat omul de afaceri.

Potrivit lui Goschy, cifra de afaceri a lanţului de 25 de hoteluri pe care îl deţine a scăzut cu 10% în primele trei luni ale acestui an, de la circa un milion de euro, la 900.000 de euro.

Scăderea s-a datorat reducerii cu 10% a tarifelor în primele luni ale acestui an, pe fondul stag-nării numărului de turişti cazaţi.

Josef Goschy a vândut, în luna decembrie a anului trecut, hotelul Unita pe care îl deţinea în Târgu Mureş către o firmă din oraş, Voiajor SRL.

Pe de altă parte, omul de afaceri a scos de mai mult de un an la vânzare hotelurile Onix şi Safir de la Cap Aurora, pe care dorea, la momentul respectiv, să obţină şase milioane de euro.

Unita Turism deţine 25 de hoteluri care cumulează peste 3.500 de camere şi 7.000 de locuri în restaurante, fiind cel mai mare lanţ hotelier din România.

Goschy este, totodată, unul dintre cei mai importanţi hotelieri de pe Litoral, cu trei hoteluri în Olimp (Amfiteatru, Belvedere, Panoramic), cumpărate la sfârşitul anului 2007 de la AVAS pentru 22 de milioane de euro, trei unităţi în Mamaia (Comandor, Amiral şi Orfeu) şi alte două la Cap Aurora (Onix şi Safir).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb