Judecatorii au respins cererea de dizolvare a PSD, înaintată de Liviu Dragnea

A.P.
Politică / 21 septembrie 2020

Judecatorii au respins cererea de dizolvare a PSD, înaintată de Liviu Dragnea

Tribunalul Bucuresti a respins luni, 21 septembrie, cererea fostului lider PSD, Liviu Dragnea, de dizolvare a Partidului Social Democrat. Instanta a respins o cerere de sesizare a CJUE, dar a sesizat CCR cu o exceptie ridicata de fostul politician. Decizia poate fi contestata cu apel, scrie Ziare.com.

Este vorba de un proces deschis in 2019, la Tribunalul Teleorman, dar care a fost plimbat prin instante. Liviu Dragnea cerea magistratilor sa constate ca partidul pe care l-a condus a incalcat legea si cere dizolvarea organizatiei judetene din Teleorman. Intr-o demonstratie juridica fortata, Liviu Dragnea sustine ca desfiintarea PSD Teleorman, intr-un adevarat efect de domino, ar putea duce la desfiintarea intregului PSD.

Potrivit actelor depuse la Tribunalul Teleorman, Liviu Dragnea vrea ca judecatorii sa constate faptele ilicite savarsite de PSD atunci cand i-au fost prelucrate datele sale personale de catre cele doua secretare PSD, angajate fictiv la Protectia Copilului Teleorman, Adriana Botorogeanu si Anisa Stoica.

In plus, fostul politician cere ca PSD sa-i plateasca si prejudiciul retinut de Inalta Curte in acest caz, in suma de 83.650 de lei (aproape 18.000 de euro), notează Ziare.com.

Iata ce cere Dragnea judecatorilor in acest caz- Dragnea forteaza revizuirea sentintei: Sustine ca e condamnat politic si solicita dizolvarea PSD Teleorman

Minuta Tribunalului Bucuresti:

Respinge cererea de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene ca inadmisibila.

Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale a Romaniei.

Sesizeaza Curtea Constitutionala a Romaniei cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 (a partidelor politice- n.red.) republicata, in ceea ce priveste sintagma "de catre Ministerul Public".

Respinge ca neintemeiate exceptiile inadmisibilitatii si prescriptiei dreptului material la actiune corespunzator prejudiciului presupus cauzat reclamantului in intervalul 07 iulie 2006-18 decembrie 2012.

Respinge primul capat de cerere ca neintemeiat.

Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului in ceea ce priveste capatul de cerere vizand dizolvarea paratului Partidul Social Democrat (PSD).

Respinge capatul de cerere vizand dizolvarea paratului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoana lipsita de calitate procesuala.

Ia act ca paratul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecata pe cale separata.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 21.09.2020.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu exista Tara fara Partid Social Democrat care are misiunea de a ecilibra Foamea Excesiva a Capitalistilor ... Dar PSD Roman cu conducerea actuala nu are Dreptul la Existenta pentru ca sprijina Un Guvern Minoritar cu un Presedinte Minoritar care sunt ostili Natiunii Romane si fac ce vor prin Ordonante ... Cazul " Liviu Dragnea " dupa o denegrare criminala masiva in Massmedia 'Care in Lumea Occidentala este condamnata legal ' Este adus in fata unei Instante ca sa-l Condamne pentru fapte care nu-i apartin cu o pedeapsa capitala...Daca sunteti Constienti ce fel de Imagine creati in Lumea Larga Romaniei Actuale ?!...Adaog ca limbajul meu este foarte decent ... Faptele descrise sunt Foarte Indecente ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb