Circa jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 confirmate în Olanda sunt cu varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2, a estimat vineri institutul pentru sănătate publică olandez RIVM, care a avertizat asupra riscului unui nou val epidemic în toamnă, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.
Acelaşi institut estimase anterior că procentul de 50% al infectărilor cu varianta Delta urma să fie atins la jumătatea lunii iulie.
Numărul noilor cazuri de COVID-19 creşte de asemenea în Olanda, ţară ce numără circa 17 milioane de locuitori, fiind vineri de 960, faţă de cele 845 confirmate joi. Dar deocamdată nu se înregistrează o creştere a spitalizărilor.
Avansul rapid al variantei Delta a coronavirusului, detectată prima dată în India, este observat şi în alte ţări europene. După ce această variantă a devenit predominantă în Marea Britanie şi în regiunea capitalei portugheze Lisabona, ea este responsabilă acum pentru mai mult de jumătate din noile cazuri de COVID-19 în Germania, pentru circa o treime din acestea în Franţa şi circa 22% în Italia.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie.
Conform OMS, sunt întrunite cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic în Europa: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2021, 13:47)
Comentatori de presă din Franța, la care ne adăugăm și noi, se întreabă dacă performațele lor nu au scăzut tocmai din cauza acestui act para-medical cu seruri experimentale la care au participat pe post de veritabili cobai atrași în acvariile TV cu câte un morcovel.
La Euro 2020, Kylian Mbappé, o tânără speranță a fotbalului din Franța (foto stânga), a asistat aproape inert la eliminarea în optimi a echipei sale, altă dată campioană mondială. Christophe Lemaitre, un alt exemplu (foto sus), medaliat cu bronz la 200 m la Rio în 2016, a fost nevoit să-și declare retragerea pentru Campionatele franceze de atletism, ceea ce face foarte incertă participarea sa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Decizia a fost luată împreună cu cei din staff-ul său tehnic, deoarece sportivul "nu este la 100% din capacitățile sale fizice, în urma unor reacții adverse la vaccinul anti-COVID-19", s-a precizat într-un comunicat. Măcar au fost sinceri. La noi, Simona Halep (foto dreapta), numărul 3 mondial în tenis, de când s-a vaccinat a pierdut prin retragere nu mai puțin de șase competiții internaționale, între care și Jocurile Olimpice de la Tokyo.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2021, 13:52)
Jacques Borlée, un antrenor belgian, a tras public un semnal de alarmă: "Avem mari probleme cu vaccinarea, pentru că la primul vaccin, timp de 10 zile, am observat o pierdere de energie între 10 și 20%... Nu am fost informați deloc despre acest lucru. La început, nu aveam nicio explicație, dar apoi am văzut că toți sportivii vaccinați au avut această pierdere. Odată vaccinați, vedem în sistemul lactic că există într-adevăr tulburări... Am în jur de 10 alergători de 400 m și vedem acest lucru în general, în mod recurent. Am contactat medicul Comitetului Olimpic, care a constatat că în toate sistemele aerobice, ceea ce este îngrijorător".