Kandia - Excelent şi distribuitorii săi exclusivi au solicitat Concurenţei o dispensă

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 21 decembrie 2007

Producătorul de ciocolată Kandia - Excelent şi cei 33 de distribuitori exclusivi ai săi au solicitat Consiliului Concurenţei (CC) o dispensă de la Legea Concurenţei pentru a permite desfăşurarea contractelor de distribuţie exclusivă între companie şi distribuitori, informează un comunicat. Potrivit Legii Concurenţei, distribuţia exclusivă este interzisă, dar pot exista excepţii, dacă se dovedeşte că efectele pozitive prevalează asupra celor negative sau sunt suficiente pentru a compensa restrângerea concurenţei.

"Distribuţia exclusivă este o înţelegere verticală, în cadrul căreia furnizorul convine să vândă produsele sale unui singur distribuitor, în scopul revânzării într-un anumit teritoriu (teritoriu ce poate fi reprezentat de o localitate, unul sau mai multe judeţe, sau chiar întreaga ţară). Distribuţia exclusivă poate fi combinată şi cu exclusivitatea de marcă, în sensul că distribuitorii îşi asumă obligaţia de a nu comercializa şi alte mărci similare de produse, concurente cu cele ale furnizorului", se precizează în comunicat.

Consiliul Concurenţei a deschis o investigaţie pe piaţa produselor din zahăr, pe piaţa produselor din ciocolată şi pe piaţa produselor de patiserie din România pentru a verfica în ce măsură sistemul de distribuţie al Kandia - Excelent afectează concurenţa pe piaţă. În urma investigaţiei se va stabili dacă distribuţia exclusivă existentă între Kandia - Excelent şi cei 33 de distribuitori exclusivi ai săi poate continua. Agenţii economici terţi pot transmite autorităţii de concurenţă, în scris, până la data de 25 ianuarie 2008, observaţiile sau punctele lor de vedere în acest caz.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb