Karmenu Vella, comisar european de Mediu, va face o vizită la Bucureşti

Elena Deacu
Companii #Mediu / 21 mai 2015

Comisarul european de Mediu, Karmenu Vella, va face o vizită în ţara noastră, în data de 28 mai, când va avea loc la Bucureşti cea de-a treia conferinţă anuală a Societăţii Europene a Reciclării unde tema principală a discuţiilor va fi reprezentată de tranziţia Europei către o economie circulară.

Conform datelor procesate de Comisia Europeană, modelul creşterii economice de tipul "ia-produ-consumă-aruncă" a generat ideea că resursele naturale sunt din abundenţă, disponibile şi pot fi aruncate. Însă unul dintre obiectivele Directivei 2008/98/CE este acela de tranziţie către "o societate a reciclării", urmărind evitarea generării de deşeuri şi utilizarea lor ca resursă.

Cu acest scop, Societatea Europeană a Reciclării, organizează, pentru a treia oară, la Bucureşti conferinţa internaţională cu tema "Resurse Naturale şi Managementul Deşeurilor". În cadrul acestei conferinţe se doreşte punerea în discuţie a conceptului de economie circulară - ceea ce presupune reutilizarea, repararea, renovarea şi reciclarea materialelor şi a produselor existente.

"Protejarea mediului înconjurător şi a resurselor naturale este esenţială pentru calitatea vieţii, atât a generaţiilor prezente, cât şi a generaţiilor viitoare. Ultimele statistici la nivel global arată că, în ritmul actual, până în anul 2050 vom avea nevoie de 2 planete pentru a ne satisface nevoile. În acest context, şi în condiţia în care România reciclează doar 3% din deşeuri, considerăm oportun organizarea Conferinţei Internaţionale < < Societatea Europeană a Reciclării - Resurse Naturale şi Managementul Deşeurilor > >. A 3-a ediţie a Conferinţei este o întrunire în cadrul căreia aducem în acelaşi loc actorii implicaţi în sistemul de management al deşeurilor (SMID), atât autorităţi de reglementare şi control, companii, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile şi mediului academic, în vederea găsirii celor mai potrivite soluţii la problemele critice existente", a declarat Mihaela Papazu, Director Executiv Asociaţia Planeta Verde.

În cadrul evenimentului vor fi prezenţi invitaţi din zona politică europeană şi naţională din domenii conexe protecţiei mediului. Printre cei mai importanţi invitaţi se vor număra: Karmenu Vella - Comisar European - Mediu, Afaceri Maritime şi Pescuit, Comisia Europeană (confirmed speech), Reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor România, Piotr Barczak - Responsabil proiecte de mediu, European Environmental Bureau, FEVE, Federaţia Europeană a Recipientelor de Sticlă, GEIR, Grupul European al Industriei de Regenerare a uleiului şi AEA, Asociaţia Europeană a Aluminiului, Asociatii de preluare responsabilitate deseuri din Romania, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si multi altii.

Temele principale de discuţie din cadrul conferinţei vor face referire la: stimularea reciclării şi prevenirea pierderii de materiale valoroase; crearea de locuri de muncă şi creştere economică; demonstrarea modului în care noile modele de afaceri, eco-design şi simbioză industrială pot duce către "zero deşeuri" (zero waste); reducerea emisiilor cu efect de seră şi a impactului asupra mediului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb