Kaufland şi-a redus amprenta de carbon cu 1.450 de tone, pentru lanţul de aprovizionare, în 2022

G.D.
Companii / 6 aprilie 2023

Kaufland şi-a redus amprenta de carbon cu 1.450 de tone, pentru lanţul de aprovizionare, în 2022

Rezultatele Kaufland pe criterii de sustenabilitate, în 2022, îi asigură companiei, pentru al treilea an consecutiv, certificatul de sustenabilitate din partea companiei CHEP România şi confirmă calitatea acţiunilor de protejare a mediului întreprinse de retailer, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în 2022, Kaufland şi-a redus amprenta de carbon cu 1.450 de tone, cu 3.5% mai mult faţă de valoarea înregistrată în 2021. Totodată, retailerul a evitat producerea a 116.000 kg de deşeuri operaţionale şi a economisit circa 1.250.000 dm³ de resurse de lemn.

Cu aceste rezultate, Kaufland îşi consolidează poziţia în topul companiilor responsabile din industria FMCG din România, cu politici şi acţiuni concrete de tranziţie către economia circulară, având unul dintre cele mai sustenabile lanţuri de aprovizionare.

Performanţele au fost posibile cu ajutorul serviciilor CHEP, care oferă spre închiriere paleţi albaştri destinaţi transportului de produse, în sistemul de pooling construit după principiile economiei circulare. Utilizarea paleţilor albaştri CHEP în locul paleţilor albi clasici se traduce într-o optimizare a consumului de resurse şi o reducere a gradului de poluare şi a cantităţii de deşeuri, din grijă faţă de mediu.

Pentru acest certificat, calculele au fost efectuate prin metodologia RDC IS014044, în conformitate cu studiul european Life Cycle Assessment, prin compararea modelului sustenabil de reutilizare prin închiriere a paleţilor CHEP. Life Cycle Assessment este o metodă de evaluare a impactului unui produs asupra mediului, pe parcursul ciclului său de viaţă.

Investiţiile constante în acţiuni şi programe de mediu i-au adus companiei în 2022, pentru al cincilea an consecutiv, titlul de "Cea mai transparentă şi performantă companie în direcţia sustenabilităţii", acordat de CST Index.

Kaufland investeşte constant în acţiuni de protejare a mediului înconjurător şi s-a angajat să susţină şi să contribuie la atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri) lansate de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), printre care se numără Viaţa terestră, Acţiune climatică şi Consumul şi Producţia Responsabile, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb