KELEMEN HUNOR: "UDMR nu are nicio intenţie să împiedice lupta împotriva corupţiei"

V.L.
Politică / 9 decembrie 2017

Kelemen Hunor (Sursa foto: Facebook)

Kelemen Hunor (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ieri, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că UDMR nu are nicio intenţie să creeze o dependenţă politică sau să împiedice lupta împotriva corupţiei, ci doreşte o separaţie reală a puterilor în stat.

"UDMR nu are nicio intenţie să creeze o dependenţă politică sau să împiedice lupta împotriva corupţiei. Noi dorim un singur lucru: atunci când vorbim despre stat de drept să înţelegem acelaşi lucru. Să înţelegem că legea este mai presus toţi şi toate, că lege trebuie să însemne acelaşi lucru pentru toţi. (...) Noi am vrea o separare a puterilor în stat, iar această separare să fie reală. (...) Acum s-a renunţat la acea propunere a CSM cum că preşedintele statului are dreptul să respingă o singură dată o numire. S-a renunţat la acest lucru, eu cred că ar fi putut să rămână. Pentru că nu preşedintele statului este garanţia independenţei justiţiei, preşedintele de stat este şi el un politician, nu un iezuit este numit un preşedinte de stat. Preşedintele de stat nu este acolo ca să decidă cine va deschide o mănăstire sau nu, el este un politician, la fel este şi preşedintele actual, la fel a fost şi cel dinainte. Independenţa în justiţie trebuia asigurată de CSM, de lege, de criterii şi de transparenţă, nu de un demnitar sau altul. Noi suntem de acord cu acest lucru şi cred că acest lucru aşa trebuie să fie", a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR susţine că CSM ar trebui să reprezinte garanţia independenţei justiţiei, fiindcă "justiţia nu este nici albă, nici neagră, nu este că pe de o parte stau îngerii, iar dincolo, dracii".

"Şi de o parte şi de alta există adevăr, iar îngerii se luptă cu diavolii. Întrebarea este dacă Parlamentul şi societatea sau societatea şi Parlamentul, organizaţiile profesionale vor fi în stare să creeze un cvasi consens care să eficientizeze justiţia şi să facă justiţia independentă şi de încredere şi să asigure această funcţionare a justiţiei", a arătat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: "Reforma în justiţie ar merita chiar o slujbă acum, în anul Reformaţiei"

Preşedintele UDMR a susţinut, totodată, la Târgu Mureş, că reforma în justiţie, dezbătută intens în aceste zile, ar merita o slujbă în anul Reformaţiei, fiindcă nu este corect ca unii să pozeze în deţinătorii adevărului absolut.

"Mă gândesc la reforma în justiţie, despre acel proces care are loc în aceste zile şi despre care eu consider că ar merita chiar o slujbă acum, în anul Reformaţiei (500 de ani de la reforma luterană, n.r). Aşadar, eu consider că nu este corect ca oricine să apară în această chestiune ca şi deţinătorul adevărului suprem, indiferent ce crede opoziţia sau guvernul despre această chestiune trebuie să fie adevărul suprem şi această parte să apară ca deţinătorul adevărului în faţa societăţii. Eu cred că în societate nu există nicio chestiune care, din când în când, să nu poată fi rediscutată, să nu trebuiască rediscutată", a afirmat liderul UDMR.

Acesta a arătat că există chestiuni care trebuie regândite şi soluţionate, iar un exemplu este separaţia puterilor în stat.

"Nu pentru ca Justiţia să se supună unui partid politic, nu. Este vorba despre separaţia puterilor în stat, este vorba ca fiecare să fie conştient de propria răspundere şi în cadrul propriilor sale competenţe să ia decizii şi să-şi vadă de treabă. Dacă avem experienţe, indiferent din care parte vin, atunci aceste experienţe trebuie dezbătute şi trebuie să fim în stare să luăm decizii. Nu sunt de acord să etichetăm, de pe o parte sau alta, pe aceia care gândesc altfel, pentru că asta este cel mai simplu, să pui o etichetă pe cineva şi să spui că împiedică lupta anticorupţie sau că vrea să supună Justiţia politicii, fie să spui că ceea ce face este lipsit de bun simţ. Eu cred că societatea trebuie să se protejeze de astfel de etichete, în primul rând pentru că etichetele niciodată nu au născut nimic bun", a subliniat Kelemen.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. unguri comuniști...cu două fețe.

    Din pacate astia intr-adevar sunt niste comunisti cu doua fete,care fac de cacao comunitatea maghiara.

    1. ...Da asa este ..azi zic una...maine se schimba si zic alceva....lipsiti de bunul simt....

      Ungurii sunt cei mai corecti simai veticali parlamentari ( la fel ca si UNGARIA in UE)

    In lupta lor contra propriului electorat, contra electoratului român și contra statului de drept, UDMR se plaseaza în mod constant de partea celor ce fac jocurile de tip ALBA-NEAGRA cu regulile unui stat normal, aflat de 28 ani in proces de formare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb