Ken Hu de la Huawei cere industriei TIC să lucreze împreună la următoarea etapă de dezvoltare 5G

Comunicate de presă / 13 octombrie 2021

Ken Hu de la Huawei cere industriei TIC să lucreze împreună la următoarea etapă de dezvoltare 5G

Cel de-al 12-lea Forum Global Mobile Broadband (MBBF) al Huawei a început astăzi în Dubai, cu o prezentare ţinută de preşedintele rotativ al companiei, Ken Hu, conform unui comunicat remis redacţiei.

Acesta a vorbit despre starea actuală a dezvoltării 5G şi despre noile oportunităţi pentru viitor. "În doar cinci ani de implementare comercială, 5G a oferit consumatorilor o actualizare considerabilă a experienţei mobile şi a început deja să ajute diferite industrii din întreaga lume. Progresul a fost mult mai rapid decât ne aşteptam, mai ales în ceea ce priveşte baza de abonaţi, acoperirea reţelei şi numărul mare de terminale 5G de pe piaţă".

Hu a subliniat trei domenii de oportunitate care vor conduce următoarea etapă a creşterii 5G, inclusiv serviciile XR, piaţa B2B şi dezvoltarea cu emisii reduse de carbon.

Starea actuală a dezvoltării globale 5G

În prezent, există 176 de reţele comerciale 5G în întreaga lume, care deservesc peste 500 de milioane de abonaţi. În zona de consumatori, viteza medie de descărcare 5G este de aproximativ 10 ori mai mare decât cea 4G, ceea ce a alimentat adoptarea mai largă a aplicaţiilor precum VR şi streaming 360º. În zona întreprinderilor, există deja 10.000 de proiecte care explorează aplicaţii 5G B2B (5GtoB) în întreaga lume. Aplicaţiile 5G în sectoare precum producţia, mineritul şi porturile au trecut deja de faza de testare şi sunt reproduse la scară largă.

Deşi progresul a fost constant, Hu a remarcat că există încă câteva domenii de îmbunătăţit. "În prezent, mai mult de jumătate din aceste 10.000 de proiecte 5GtoB se află în China. Avem deja un număr mare de cazuri de utilizare, dar trebuie să construim implementări de afaceri mai durabile."

El a vorbit în continuare despre schimbări mai largi care vor avea un impact pe termen lung asupra industriei TIC, inclusiv transformarea digitală accelerată cauzată de pandemie, modul în care cloud-ul şi AI au devenit indispensabile pentru toate organizaţiile şi modul în care lumea ia schimbările climatice mai serios. "Aceste tendinţe oferă multe oportunităţi industriei noastre", a spus el. "Dar creează şi unele provocări. Există câteva lucruri pe care le putem face pentru a ne pregăti."

În primul rând, industria trebuie să pregătească reţelele, dispozitivele şi conţinutul pentru o creştere explozivă în Extended Reality (XR). Pentru a susţine o experienţă XR netedă, reţelele trebuie să ofere viteze de download de peste 4,6 Gbps, cu o latenţă de cel mult 10 milisecunde. "Anul trecut ne-am lansat obiectivele pentru 5.5G şi credem că vor contribui la abordarea acestei provocări", a remarcat Hu.

Pe zona de dispozitive, reducerea barierelor în calea adoptării căştilor VR este esenţială pentru atingerea unui vârf în realitatea virtuală, una dintre tehnologiile cheie din repertoriul de realitate extinsă de AR, VR şi MR. "Pentru a atinge [acest vârf], trebuie să aducem îmbunătăţiri atât căştilor, cât şi conţinutului. În materie de căşti, oamenii doresc dispozitive mai mici, mai uşoare şi mai accesibile." Pentru a îmbogăţi ecosistemul de conţinut, Hu a solicitat industriei să ofere platforme şi instrumente cloud care simplifică dezvoltarea conţinutului, care se cunoaşte că este dificil şi costisitor de produs.

În al doilea rând, operatorii de telecomunicaţii trebuie să-şi îmbunătăţească reţelele şi să dezvolte noi capacităţi pentru a se pregăti pentru 5GtoB. O reţea puternică este cheia aplicaţiilor 5G pentru uz industrial, astfel încât operatorii trebuie să continue să aducă îmbunătăţiri capacităţilor reţelei, cum ar fi uplink, poziţionarea şi detectarea. Deoarece scenariile industriale sunt mult mai complexe decât scenariile pentru consumatori, O&M poate fi o adevărată provocare. Pentru a ajuta, Huawei dezvoltă reţele autonome care aduc inteligenţă tuturor aspectelor reţelelor 5G, de la planificare şi construcţie la întreţinere şi optimizare.

Transformarea digitală necesită, de asemenea, roluri diferite. Pe lângă furnizarea de conectivitate, operatorii pot servi şi ca furnizori de servicii cloud, integratori de sisteme şi multe altele şi pot dezvolta capacităţile necesare. Pentru a stimula adoptarea mai largă a 5G în industrii, dezvoltarea de standarde de telecomunicaţii specifice industriei este, de asemenea, importantă. În China, operatorii, împreună cu partenerii lor din industrie, au început să lucreze la standarde pentru aplicarea 5G în industrii precum extracţia cărbunelui, producerea oţelului şi electricitate, iar acest lucru a contribuit la o rată de penetrare mai mare în aceste sectoare.

"Dincolo de tehnologie, acestea sunt câteva dintre punctele forte intangibile care nu vor oferi profit imediat, dar vor fi cheia competitivităţii pe termen lung pe piaţa 5GtoB" a concluzionat Hu.

În al treilea rând, industria trebuie să se pregătească pentru a deveni ecologică. Potrivit Forumului Economic Mondial, până în 2030, tehnologia digitală poate contribui la reducerea emisiilor globale de carbon cu cel puţin 15%. "Pe de o parte, avem o mare oportunitate de a ajuta toate industriile să reducă emisiile şi să îmbunătăţească eficienţa energetică cu ajutorul tehnologiei digitale. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem că industria noastră are o amprentă de carbon în creştere şi trebuie să luăm măsuri pentru a îmbunătăţi acest lucru. În prezent, Huawei foloseşte materiale şi algoritmi noi pentru a reduce consumul de energie al produselor noastre şi remodelăm siturile şi optimizăm gestionarea energiei în centrele noastre de date pentru o eficienţă mai mare", a spus Hu.

"Am văzut atât de multe schimbări în ultimii doi ani - cu pandemia, tehnologia, afacerile şi economia", a conchis Hu. "În viitor, pe măsură ce lumea începe să se redreseze, trebuie să recunoaştem oportunităţile care ni se prezintă şi să ne pregătim pentru ele. Să ne pregătim tehnologia, afacerile şi capacităţile."

Global Mobile Broadband Forum 2021 este găzduit de Huawei, împreună cu partenerii săi din industrie, GSMA şi SAMENA Telecommunications Council. Forumul reuneşte operatori de reţele mobile, lideri verticali din industrie şi parteneri ecosistemici din întreaga lume pentru a discuta despre cum să maximizezi potenţialul 5G şi să împingi industria mobilă înainte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb