Keppel Infrastructure achiziţionează o participaţie de 20% la MET Group

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 9 decembrie 2019

Keppel Infrastructure Holdings Pte Ltd (Keppel Infrastructure), prin Keppel Energy Switzerland Holding AG (o filială indirectă deţinută integral Keppel Infrastructure, care va fi încorporată în Elveţia), achiziţionează o participaţie de 20% la MET Holding AG ( MET Group), o companie de energie europeană integrată cu sediul în Elveţia, arată un comunicat de presă transmis de Keppel Corporation.

Cele două companii vor încheia un parteneriat strategic pentru a explora în comun oportunităţile de investiţii cu accent pe activele infrastructurii energetice europene, mai arată comunicatul.

MET Group are afaceri pe pieţele de gaze naturale, energie electrică şi petrol, axate pe comerţul cu ridicata al mărfurilor, comerţul şi vânzările, precum şi infrastructura energetică şi activele industriale, au mai informat sursele citate.

Obţinând venituri de 10,7 miliarde de euro în 2018, MET Group are o prezenţă în 15 ţări europene şi activează pe 26 de pieţe naţionale de gaze şi 22 de hub-uri de tranzacţionare internaţională, tranzacţionând, în 2018, peste 42 de miliarde de metri cubi de gaze în toată Europa.

Comunicatul citat mai notează: "Fiind unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie din Europa Centrală şi de Est, MET Group furnizează gaze naturale şi energie electrică unui portofoliu variat de clienţi. După finalizarea unei răscumpărări de către management a pachetului majoritar de acţiuni în 2018, MET Group se concentrează acum pe creşterea activă a bazei de active pe fondul pieţelor europene de energie, orientându-se către soluţii cu amprentă de carbon mai mică şi energie regenerabilă. Tranziţia energetică europeană duce la restructurare şi schimbări strategice în întreaga industrie, care are ca rezultat consolidarea pieţei şi oportunităţi de achiziţie în toată regiunea".

Conform documentului citat, Keppel Infrastructure este braţul infrastructurii Kepp-el Corporation Limited (Keppel Corporation), una dintre cele mai importante corporaţii listate din Singapore. Keppel Corporation este specializată pe mai multe domenii, care oferă soluţii pentru o urbanizare durabilă pentru a răspunde nevoilor mondiale în creştere de energie, medii curate, spaţii urbane de înaltă calitate şi conectivitate.

O filială deţinută integral de Keppel Corporation, Keppel Infrastructure, prin divizia sa de infrastructură energetică, oferă soluţii şi servicii energetice competitive, ancorate de o afacere integrată de gaze naturale şi energie electrică din Singapore.

Dr Ong Tiong Guan, Directorul executiv al Keppel Infrastructure, a declarat: "Investiţia noastră strategică în MET Group reprezintă primul nostru pas către piaţa energetică dinamică din Europa. Strategia integrată a MET Group în întregul lanţ de valori energetice este aliniată strategiei Keppel Infrastructure. Prin aceasta, nu numai că vom câştiga expunerea la platformele energetice în creştere în care activează MET Group, dar vom putea, de asemenea, să le folosim prezenţa pentru a explora în comun proiectele de investiţii în infrastructura energetică din regiune".

La rândul său, Benjamin Lakatos, director executiv al MET Group, a afirmat: "Sunt mândru şi încântat să prezint Keppel Infrastructure în calitate de investitor şi partenerul nostru strategic în Europa. Prin această tranzacţie, ne propunem să executăm în comun strategia MET Group de a fi un jucător de lider în consolidarea pieţei europene a energiei şi de a urmări oportunităţile împreună".

Tranzacţia este supusă autorizării obişnuite de fuziune, inclusiv aprobarea Comisiei Europene şi a Ucrainei. ING Bank N.V. a acţionat în calitate de unic consilier financiar al MET.

Tranzacţia de mai sus nu este de aşteptat să aibă un impact semnificativ asupra activelor corporale nete sau a rezultatului pe acţiune al Keppel Corporation pentru exerciţiul financiar curent, se mai arată în comunicatul transmis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb