Kiturile GPL oferă costuri reduse, la jumătate, la combustibilul auto

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 3 decembrie 2009

La nivel european, utilizarea kiturilor GPL (Gaz Petrolier Lichefiat) este tot mai frecventă, fiind considerată o alternativă eficientă din punct de vedere costuri, dar şi ecologică, datorită reducerii semnificative a noxelor autoturismelor. Autogaz România, lider naţional pe piaţa de profil, a lansat în România sistemele de Kituri GPL dedicate, care prezintă o configuraţie personalizată şi tehnologie de montaj pentru fiecare tip de autoturism, în funcţie de marcă, anul apariţiei, rezervorul şi capacitatea motorului.

În timpul funcţionării pe GPL, noxele autoturismului sunt semnificativ reduse, Kiturile GPL dedicate adaptabile fiecărui autoturism asigurând în acelaşi timp şi reducerea cheltuielilor pentru combustibil cu până la 50%.

Investiţia consumatorului într-un sistem EURO 4 poate varia de la 2.000 RON la 10.000 în funcţie de tipul autoturismului şi de complexitatea acestuia, kitul fiind amortizat în doar câteva luni. În ceea ce priveşte cheltuiala lunară a şoferilor, aceasta este semnificativ redusă.

Comparând preţul mediu al benzinei în perioada septembrie 2006 - septembrie 2009, putem observa că valoarea medie a benzinei este de 3,69 RON per litru, iar pentru GPL este de 1,82 RON per litru. (conform graficului ataşat)

"Luând în calcul prognozele actuale privind resursele de ţiţei mondiale şi modul în care este afectat mediul, combustibilii alternativi sunt o soluţie de viitor. În state dezvoltate precum Italia, Germania, Olanda sau Polonia, aproape s-a atins targetul impus de directiva europeană ce menţionează că 10% din combustibilii folosiţi să fie alternativi, mai ales, datorită implementării unor programe de protejare a mediului ce includ înlocuirea sistemelor clasice auto cu cele GPL. Românii se pot alinia şi ei la standardele europene, alegând unul dintre kiturile GPL dedicate. În plus, sistemele GPL au evoluat foarte mult, putând echipa orice automobil fără a schimba performanţa acestuia.", declară Silviu Raicea, Sales Manager Autogaz România.

Echipamentul GPL dedicat oferit de Autogaz România are o componentă personalizată, sistemul contribuind la evitarea unei montări defectuoase sau a improvizaţiilor ce pot fi efectuate de către service-urile auto. De asemenea, o caracteristică importantă a sistemelor dedicate GPL o reprezintă gradul ridicat de siguranţă, acestea fiind prevăzute cu o supapă de evacuare, care se activează în caz de incendiu sau impact, astfel încât nu există posibilitatea de explozie. Rezervorul autoturismului devine astfel de două ori mai sigur, datorită kiturilor care sunt prevăzute cu un sistem de siguranţă cu 3 nivele de protecţie.

Conceptul de Kit GPL Dedicat va fi implementat mai întâi în România, urmând ca ulterior, Autogaz România să extindă vânzarea şi în alte ţări precum Bulgaria, Ungaria, Moldova şi Serbia. În acest moment Autogaz România comercializează sisteme de combustibil alternativ G.P.L. sau GNC (gaz natural comprimat) în tot Sud Estul Europei cu o reţea de 60 de dealeri în România şi 40 în Bulgaria.

GPL este un combustibil alternativ, considerat ca făcând parte din clasa verde. Uniunea Europeană a stabilit ca până în 2020, combustibilii alternativi să constituie 10% din carburanţii auto. În ţările dezvoltate se practică montajul autoturismelor la 0 KM la dealerii auto pentru că oameni consideră acestă variantă ca fiind ceva normal şi consideră pozitiv faptul că sistemele G.P.L. montate pe autoturisme reduc semnificativ noxele.

Vânzările de instalaţii auto GPL s-au dublat în al doilea trimestru al lui 2009, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Autogaz România previzionează că nivelul de conversii GPL va continua să crească în următoarea perioadă, estimând că în aproximativ 5 ani România va atinge pragul impus de Uniunea Europeană privind utilizarea combustibililor altenativi pentru autoturisme.

Cu o experienţă de peste 10 ani, Autogaz România are ca principal obiect de activitate proiectarea, importul, distribuţia şi montajul instalaţiilor auto de gaz, fiind una dintre primele societăţi de profil ce a contribuit decisiv la crearea pieţei autohtone de GPL. Compania este importatorul celor mai cunoscuţi şi apreciaţi producători de echipamente auto GPL din Europa precum Tomasetto (Italia), Prins (Olanda) şi Stako (Polonia). Reţeaua de peste 60 dealeri din România acoperă întreg teritoriul ţării şi este formată din service-uri specializate în conversia autovehicolelor, dar şi din dealeri auto.

Autogaz România deţine licenţe şi Certificate de Conformitate pentru montarea sistemelor de alimentare cu GPL a autovehiculelor cu motoare EURO 2, EURO 3, EURO 4 şi având capacitate între 28Kw şi 322 Kw, acoperind astfel 95% din autoturismele alimentate cu benzină.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb