Klaus Iohannis a discutat cu secretarul american al Apărării despre colaborarea militară şi provocările energetice din Europa

G.U.
Politică / 20 octombrie 2021

Sursă foto: Administraţia Prezidenţială

Sursă foto: Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, aflat în vizită oficială în România, iar în cadrul întrevederii au fost abordate subiecte referitoare la stadiul Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA şi perspectivele de dezvoltare ale acestuia, cu accent pe cooperarea în domeniul apărării, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele României a apreciat evoluţia şi rezultatele remarcabile ale cooperării bilaterale dintre ţara noastră şi SUA şi a reiterat importanţa pe care ţara noastră o acordă consolidării Parteneriatului Strategic, atât la nivelul dialogului politic, cât şi la nivel sectorial, în domeniile apărării, economic şi energetic.

Preşedintele Klaus Iohannis a evocat dialogul substanţial pe care l-a avut cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, în marja Summitului NATO de la Bruxelles din luna iunie, precum şi importanţa participării liderului de la Casa Albă la Summitul Formatului B9, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni în luna mai, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a salutat nivelul excelent al cooperării existente la nivelul forţelor armate române şi americane, confirmat în cadrul exerciţiilor, misiunilor şi operaţiilor, şi a încurajat dezvoltarea pe mai departe a proiectelor comune în context bilateral şi aliat, pentru întărirea securităţii regionale şi, implicit, a celei euroatlantice.

De asemenea, Klaus Iohannis a oferit asigurări că ţara noastră va continua să fie un partener strategic şi un aliat de încredere, ferm angajat în consolidarea politică şi militară a Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv a posturii de descurajare şi apărare a NATO pe Flancul Estic şi în regiunea Mării Negre.

Referindu-se la contextul global de securitate, Klaus Iohannis a evocat caracterul esenţial al unei relaţii transatlantice solide pentru gestionarea provocărilor comune de securitate.

Şeful statului a punctat impactul evoluţiilor recente din domeniul energetic la nivelul Uniunii Europene, evidenţiind eforturile României în direcţia diversificării surselor de energie, precum energia nucleară, şi a sporirii independenţei energetice a ţării noastre.

Secretarul Apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin, a apreciat consistenţa Parteneriatului Strategic cu România şi a subliniat interesul sporit al SUA de a continua dezvoltarea şi diversificarea excelentelor relaţii de cooperare cu ţara noastră.

Oficialul american a transmis recunoştinţa SUA faţă de contribuţia majoră a României în cadrul NATO, punctând importanţa cooperării dintre forţele armate române şi americane, în cei aproape 20 de ani în teatrul de operaţii din Afganistan, pentru construcţia şi aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări.

Totodată, secretarul Apărării, Lloyd J. Austin, a subliniat hotărârea SUA de a-şi menţine angajamentul în securitatea regiunii Mării Negre şi de a consolida relaţiile bilaterale cu România.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Este incorect sa spui ca Plavanul a discutat cu negrul ala, ci ca, a primit ordine clare!

    1. este incorect ca te-ai nascut alb si nu esti negru in cerul gurii ca nu "ţi-a vizitat-o " secretarul american al Apărării si toţi nativii africani?

      Scuteste-ma boschetarule cu sofismele tale specifice corectitudinii politice, dar si cu incoerentza limbajului, si sa mai stii ca, nu toti infulecam ca tine, pe nerasuflate, "placutele suedeze"!

      Dar cum sa-i spuna, bai idiotule marxist, daca individul e negru tuci?

      ţine gura inchisă ca te dai de gol că esti negu in cerul gurii si râgâi a tomberon infect

      Stai linistit, ca nu sunt ca ma-ta aia care ragaie de placere in timp ce lustruieste bastoanele tiristilor!

    deci mai cumparam niste avioane la mana a 14a? ca doar nu a venit "lebada" aia doar sa stea de vorba cu dulapul....a adus si o sepcuta noua?

    si alocarea a 2 % din PIB catre NATO ca sa ne apere de guvernantii lasi care vind tara si de cumparare a altor F16 second hand. Spaga care i ?

    1. Sunte-ti naivi.Chestia cu avioanele e stabilita de mult.Nu ni se spune ce sarcini ne revin in viitor.S-ai starnim pe rusi,sa-i neglijem pe chinezi.poate sa mai falimentam nisciai societati com.pe care sqa le reabiliteze ei sau sa ne faca inca o autostrada moderna,precum cea denumita Transilvania pe care de 20 ani circulam fara griji.

    BAZA GENERAL CIUCA ????

    BAZAAAAAAAAAAAA!!!! 

    IN LINIE ADUNAREA!!!!!! 

    pentru cunoscatori si instruiti ; 

    remember this : 

    " ...Jur credinta patriei mele, ROMÂNIA. 

    Jur sa-mi apar tara, chiar cu pretul vietii. 

    Jur sa respect legile tarii si regulamentele militare." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb