Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Virgil Popescu este desemnat ministru interimar al Cercetării, Inovării şi Digitalizării

G.U.
Politică / 17 decembrie 2021

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Virgil Popescu este desemnat ministru interimar al Cercetării, Inovării şi Digitalizării

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul prin care ministrul Energiei, Virgil Popescu, este desemnat ministru interimar al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat Administraţia Prezidenţială, conform Agerpres.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Florin Roman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, devine interimar la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării la 22 de zile de la instalarea Guvernului condus de Nicolae Ciucă.

Miercuri, şeful statului a anunţat, la Bruxelles, că va accepta demisia lui Florin Roman şi îl va numi interimar la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării pe Virgil Popescu, ministru al Energiei.

"Am primit la Administraţia Prezidenţială demisia domnului ministru Florin Roman. Această demisie va fi acceptată şi voi numi interimar pe domnul ministru Virgil Popescu până când se stabileşte cine va prelua definitiv acest portofoliu", a spus şeful statului.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a luat act, miercuri, de demisia lui Florin Roman din Guvern şi a transmis către preşedintele Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Florin Roman a demisionat, miercuri, din funcţia de ministru.

"Am înaintat azi demisia din funcţia de ministru, mulţumind premierului şi echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorbă îţi este răstălmăcită, când îţi asumi erori materiale, dar se ajunge la linşaj din prima zi de mandat este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului", a scris Florin Roman, pe pagina sa de Facebook.

Anterior demisiei, premierul Ciucă i-a cerut lui Roman să clarifice acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse, menţionând că acesta va trebui să ofere lămuriri şi cu privire la noile acuzaţii apărute în spaţiul public.

Presa centrală a publicat informaţii conform cărora Florin Roman ar fi urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul unui colegiu universitar din Alba-Iulia şi a susţinut examenul de absolvire la UBB Cluj-Napoca. Astfel, Roman a obţinut o diplomă de absolvire, nu una de licenţă de la UBB, aşa cum ar apărea în CV-ul său.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Chiar era nevoie ( în context) să vedem Dulapul ( sau era pretext) !?

    1. Nu domnule nu este nici un pretext. Tocmai pentru faptul ca ministrul Popescu este cel mai performant ministru din guvernul actual,Oha,l-a numit si la digitalizare.Popescu,este atat de bun la degete,si le are asa de lungi,incat toate doamnele care lucreaza in guvern il cauta pentru ca degetul acestuia mijlociu care este si gros si seamana cu un sfredel.Tot ieri,ministru Popescu i-a anuntat pe romani ca in curand tara vor beneficia de gaze naturale din Marea Neagra.Ce exon,ce petrom.Dupa cele doua companii o sa asteptam cam 5 ani pana ce gazele vor fi extrase.Acum,ca este si la digitalizare,ministru,o sa dea o gaura cu destiu mijlociu in punga de gaze si pentru ca aducerea gazului ar consta prea mult(conducta din mare pana la tarm) si apoi catre tara,el,o sa instaleze o conducta de plasic de la gaura pana la Bucuresti prin canalul Dunarea_ Marea Neagra.Asa ca iata prin grija lui Oha si cu inteligenta destiului al carui posesor este ministru,vom scapa de cumpararea gazului rusesc.Asta de la trei coceni,este un geniu.Pentru asta l-au ales si romanii.!

    Daca a venit Virgil Popescu e clar, frana maxima si dat in marsalier. Acest om ar trebui pus in istorie cum se distruge economia unei tari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb