Klaus Iohannis consideră "ciudată" atitudinea PSD de boicotare a votului de învestire

D.B.
Politică / 20 februarie 2020

Klaus Iohannis consideră "ciudată" atitudinea PSD de boicotare a votului de învestire

Preşedintele Klaus Iohannis crede că atitudinea PSD de a boicota, luni, votul de învestire a noului Guvern este "cel puţin ciudată" şi îi invită pe social-democraţi să îşi reconsidere punctul de vedere.

Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles că nu se ştie deocamdată dacă va fi afectat calendarul de anticipate în urma boicotului anunţat de PSD pentru votul de luni, spunând că atitudinea PSD-ului este una ciudată.

"Am spus din capul locului că depinde de toţi actorii, vom vedea. Daţi-mi voie să comentez atitudinea PSD-ului care este cel puţin ciudată. După ce PSD-ul a depus moţiune de cenzură, a căzut Guvernul, acuma ei spun că nu este vina lor. Este evident PSD-ul care a depus moţiunea care a reuşit să doboare Guvernul şi acuma când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupaţi cu alte treburi. Mi se pare o poziţie principial incorectă şi profit şi de această ocazie să-i invit să îşi reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voinţa poporului şi acolo se lucrează prin prezenţă, nu prin absenţă", a declarat Iohannis.

El a mai spus că a avut o discuţie amicală cu liderii PNL, "fără nuanţe complicate".

"A fost o discuţie informală şi am discutat un pic despre demersurile care se impun în cazul în care se întâmplă una sau alta în Parlament, i-am încurajat să meargă mai departe cu pregătirile pentru toate alegerile, o discuţie amicală, fără nuanţe complicate", a mai spus şeful statului.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. PSD-ul a depus motiunea de cenzura in urma careia a fost doborat guvernul care isi dorea cu disperare sa fie doborat.Alo,domnule presedinte,conform constitutiei nu ar trebui sa fiti impartial?Chiar ma miram ca nu ati intervenit pana acum,inseamna ca sunteti jucator de rezerva.Eu imi amintesc ca senatorii PNL au spus cu cateva zile in urma ca nu-si vor vota propriul guvern,ca se vor abtine de la vot.Frumoase lucruri ati invatat din politica romaneasca ,erati totusi altfel.Cred ca o sa-mi stearga Make comentariul dar asta e.

    1. Nu are de ce sa stearga comentariul tau pentru ce nu e in afara regulamentului. Poate daca scriai desspre toata curvasaria mocirloneasca a politicienilor, da.

    Pai acum toata speranta D-lui IOhanis este in PSD-ul lui DRAGNEA si DANCILA??? Sa mearga Dl. Iohanis la penitenciar si sa-l roage frumos pe Dragnea sa NU-I voteze guvernul!!!!! Este de rasul curcilor.

    Sa mori tu, Ioha, hot de case, escroc turbat. Sa mori tu ca este o atitudine ciudata?

    Ciudata este hotia ta, escrocule. Ciudata este OUG pe justitie data noaptea ca hotii de guvernul Orban. Ciudate sunt cele 25 de ordonante pe care nici macar guvernul in integralitate nu s-a inteles sa le dea si s-au certat intre ei. Ciudata este si atitudinea ziarului Bursa care nu a zis nici "vai" de o asemenea grozavie. Coruptia este peste tot. 

    1. nu inteleg motivul pt care un oarecare anonim s-ar teme ca make ii taie opinia.nu este pt prima oara cind constat ca bursa lui make este preponderent onesta si responsa bila,dovada opiniile care preced si opinia subsemnatului,evident ca make nu a zis veto /si bine a facut,ca altfel care ar fi fost mare pacat ca respectiva opinie sa nu treaca fiind extrem de pertinenta

      Aha,ai asteptat sa-si exprime cineva o opinie impertinenta,vulgara chiar,pentru a-ti da si tu cu parerea!

    La o asa desemnare serioasa, potrivita si demna de un Presedinte responsabil, de etnie germana, asa raspuns, la ce va ce va asteptati?.

    Parlamentul trebuie sa va raspunda si va contracareze. Boicotul pare o solutie bine gandita si multi o aproba.  

    Credeti ca acest popor este prost si nu vede ce faceti, Dreptate va dau doar cei care v-au pus acolo.

    Stramosii nostrii pe la sfarsitul anilor 1800, saraci, infometati, oprimati, aveau o vorba in privinta primului Rege al Romaniei (nu ca ati putea fi comparat cu acest urias) "neamto dracoli". Domnule lasati sforariile si fiti domnule roman, faceti bine tarii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb