KLAUS IOHANNIS, CRITICAT DUR ÎNTR-UN EDITORIAL DER SPIEGEL:  "Administaţia sa e un dezastru, tăcerea a devenit marca lui înregistrată"

Andrei Stan
Politică / 13 martie 2016

"Administaţia sa e un dezastru, tăcerea a devenit marca lui înregistrată"

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar politicile sale par a fi "un dezastru", comentează revista germană Der Spiegel, catalogându-l "diletant" pe liderul României şi denunţând o serie de măsuri, inclusiv retragerea distincţiei lui Laszlo Tokes.

"Klaus Iohannis, preşedintele de etnie germană al României, şi-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar Administraţia sa este un dezastru. Acum, i-a abandonat şi pe eroii Revoluţiei din 1989", comentează Keno Verseck, editorialist al publicaţiei Der Spiegel, într-un material intitulat "Preşedintele României Klaus Iohannis: diletantul", potrivit Mediafax.

Editorialistul Der Spiegel îşi începe argumentaţia denunţând decizia preşedintelui Klaus Iohannis de retragere a distincţiei "Ordinul Steaua României" lui Laszlo Tokes, "scânteia" care a declanşat Revoluţia anticomunistă din 1989, ce a condus la înlăturarea regimului Nicolae Ceauşescu.

Treptat, analistul Keno Verseck afirmă că foştii simpatizanţi ai lui Klaus Iohannis sunt acum dezamăgiţi de performanţele politice ale preşedintelui României.

"Când a preluat funcţia de preşedinte, în decembrie 2014, la exact un sfert de secol de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, Iohannis a promis o «Românie a lucrului bine făcut»: valori democratice, stat de drept, eliminarea corupţiei. În schimb, a avut doar decizii controversate. Mulţi alegători sunt dezamăgiţi, iar analiştii politici îi reproşează diletantismul şi tăcerile frecvente. De fapt, tăcerea a devenit marca înregistrată a lui Iohannis. Fie că este vorba de scandaluri de corupţie ori de adoptarea unor legi controversate, când ar fi necesar ca şeful statului să se exprime, Iohannis păstrează tăcerea sau postează un scurt mesaj pe Facebook", notează editorialistul Der Spiegel.

Opinia Cititorului ( 43 )

  1. interesant ca domnul Keno Verseck se lupta pentru onoarea unei persoane care este de fapta o coala alba de hartie, daca este sa ne orientam dupa CVul din Parlamentul European:

    "Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) 

    Membru 

    Ungaria Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Keresztény Demokrata Néppárt 

    Data nașterii: 01 aprilie 1952, Cluj

    Niciun Curriculum Vitae disponibil " De unde stie prietenul Keno ca a primit vreo decoratie nea Tokes? :-) 

    1. berbecule

      ca nea Ciolos 

      pe de alta parte nici in rumäna si nici in maghior nu exista. Ca sa nu se supere , leule :-)

      Putin respect , totusi :))

    pai ficusu' vorbeste?principala problema a lu KWJ e cum sa recupereze casa pierduta printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila,casa aducatoare de mari venituri! Cum sa-l intereseze soarta oamenilor de rand,care abia traiesc de pe o zi pe alta?!!!!

    1. Bine,bine, dar el nici nu e in stare sa se intereseze de soarta oamenilor, chiar daca ar vrea.

      luni, miercuri si vineri cate o ora pe seara presedintele trebuie sa spuna glume , sa danseze si sa raspunda la intrebarile telespectactorilor.

      nu prietene, la viitoarele alegeri trebuie ales un om care gandeste romaneste,care stie si simte romaneste.Nu un om care e santajat,din diverse motive,nu un om care in majoritatea timpului ba e plecat,ba nu vorbeste.

      Asta da alegere.The President View

    Incearca sa ii spuna ca el e presedinte pntru ce a facut Tokes in 89 ?

    A fost decorat f tarziu dar sa ii retragi decorarea e ... 

    Mutarea pe care a facut-o domnul Iohanis l-a lasat in SAH si mai e un pas pana la MAT ?

    Parerea mea este ca in fata Parlamentului si in Timisoara ar trebui sa i se ridice o statuie , cum e Eminescu in fiecare Oras. 

    1. Gestul lui Johanis este laudabil, desi hotararea nu-i apartine, el trebuia sa se conformeze hotararii Comisiei. Tokes a fost doar un agent al serviciilor de spionaj unguresti, care si-a jucat bine rolul. Tokes uraste Romania. Poporul roman nu-i datoreaza nici macar o tinichea,cu atat mai putin o decoratie. El va primi decoratii de la Ungaria. Pentru unguri este un erou, pentru noi este un dusman, un tradator.

      probabil nu a primit alocatie si in1989 si a adus aminte , demonstrand astfel pentru a si recupera drepturile:-)

      Tu azi vorbesti liber ca el in 89 a iesit in fata!

      Unde ai fost in 89? Ai tacut cumva ca "ca*ca*tul"in iarba ? 

      Dupa razboi multi eroi se arata ! Unul esti tu.

      " La placinte inainte , la razboi inapoi ".Eu cred ca in 89 erai la placinte. 

      Spune mi te rog cand a cazut zidul Berlinului? Domnul Tokes a primit decoratie de la domnul Orban pentru eliberarea de sub comunism a Romaniei si a maghiarilor din Transilvania. Esti Patriot? Du te si deschide ti cont la Blackstone....Te pup , Diletantu Brutal

    László Tõkés

    1. Cutremuratoare greseala!

      La scoala am invatat ca numele se scrie corect, nu improvizat, nu cum se aude.

      Azi daca profesorii sunt suplinitori si de nota 5-6; atunci poate sa treaca banala si poate sa aiba parerea ta. 

      Pentru aceasta -cutremuratoare greseala- pe vremea lui Ceasca elevul primea nota 4, unu era din oficiu si nu analizau intervalul 2-3; tu cred ca ai primit un calificativ B.

      Desi invatamantul era in ordine, a scris probabil gresit numele si nu a mai venit postasul cu indemnizatia. Normal sa te superi.

      Aber Make ist ein dilletant...

      Nu mai merge ?

      Profesore, de ce ai pus cate doua liniute intre cuvintele din titlul mesajului tau?

      N-ar fi trebuit sa fie nici macar o liniuta, iar tu ai pus patru. 

      Nu vezi ca te ocupi de nimic?

      De ce faci asta? 

    e KJ vinovat de multe,prin tacerea sa ,, marca inregistrata".Dar faptul ca i-a retras o decoratie unui anti-roman nu poate fii decat un gest normal,ROMANESC.Cine il critica pe KJ in der spiegel? Un maghiar.Surprize,surprize..... .

    1. Critica este atat de corecta, incat retragerea, be buna dreptate, a decoratiei pare straina de discernamantul lui Klaus Johannis.

      Da asa este....autorul articolului din Der Spiegel este un "apropiat" si bine renumerat de "asociatia L.Tokes".....Se pot vedea si alte articole scrise anul trecut..in acelasi editorial despre L.Tokes .Cat priveste ..."transcrierea lui" in ziarul Bursa...este coautor si Make.

      Make nu face transcrierea gresita, e de scoala veche.

      Isi face rost cand isi pune domnul Toekesch civiul pe pagina parlamentului european, daca de numesre in schimb Laszlo Tokes Professional

    Am semnat in 1918 promisiunea catre maghiari sa le acordam autonomia. Este timpul sa acceptam autonomia in cadrul statului roman a Tinutului Secuiesc. Sa ne aducem aminte de Regiunea Maghiara Autonoma ce a fost tolerata de comunistii romani pana in 1968, cand cizmarul nationalist Ceausescu a venit la putere si a schimbat diviziunea administrativa a tarii.

    1. Bine-bine , dar de ce vrea UDMR sa anexeze la Tinutul Secuiesc si jud. Mures , unde romanii sunt majoritari ?

      Da ii Este rusine sa l ceara direct si ne ia prin invaluire

      Ai dreptate, minoritatea maghiara este de doar 37% in Mures. Dar, apare o problema politica daca ii lasi pe dinafara Tinutului Secuiesc. Ar trebui luata o palma de pamant din jud Mures, cu orasele Tg Mures si Sovata, si incluse in Tinutul Secuiesc.

      Nu vrei si o palma de la Bucuresti?

      Ti-o dau eu. 

      Tinutul lui Mitic(a) dragomireanu nu cred ca le trebe.

      bai, miticule, cocalar de Bucuresti, nu pleaca maghiarii cu Tinutul Secuiesc in traista. Doar ca nu suporta sa fie condusi de niste cretini de romani. Vor sa fie condusi de cretinii lor. Ai o problema cu asta? Se vor supune legilor scrise in Parlament, ca orice cetatean roman.

    Nu vreau un presedinte care fi are fie nu are ceva de spus sa fie pe sticla.

    1. Nationalistii unguri din Transilvania ,sa se care in Ungaria,daca nu le convine sistemul Ma mir de mult ca Tokes nu este condamnat in Romania pentru inalta tradare.

      Batman is the best

      iar romanii care inca mai vor sa fie romani in statele UE pe unde au fugit la munca, sa se care inapoi in Romania. Daca emigrezi, trebuie sa uiti tara in care te-ai nascut, limba, obiceiuri, si sa devii de-al locului unde te-ai dus.

      Corect,Grecii nu accepta minoritatile LA EI TOTI SUNT GRECI. Nu-ti convine valea!Indiferent ca esti american, englez ,ungur sau roman

    De cine e comandat articolul?De Tokes sau ceva servicii secrete ungurest?Trebuie sa fi mare fraier sa te lasi pacalit.

    1. Esti circular, ai luat-o de la inceput.

    ..cu CNP-ul VOTUL ELECTRONIC RATAT !!!

    Asa zisa majoritate maghara din Hraghita, circa 60% si Covasna, putin peste 50%, se rezolva natural, in urmatorii ani!!!!Dinamica populatiei maghiare este accentuat negativa, cea romaneasca uosr pozitiva, in 3-5 ani, papa, Tinutul secuiesc!Dumnezeu nu doarme!!!!ROMANIA, romanilor!!!

    1. mai verifica statistica de la INS, nepriceputule

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb