KLAUS IOHANNIS, ÎN CADRUL SUMMITULUI PENTRU DEMOCRAŢIE: "România este hotărâtă să prevină şi să combată toate fenomenele negative care subminează încrederea democratică"

S.B.
Politică / 9 decembrie 2021

"România este hotărâtă să prevină şi să combată toate fenomenele negative care subminează încrederea democratică"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, prin mesajul video transmis la Summitului virtual al Democraţiei, organizat miercuri de preşedintele SUA Joseph Biden, că "România este hotărâtă să prevină şi să combată toate fenomenele negative care subminează încrederea democratică, contribuind astfel la construirea rezilienţei democratice", informează news.ro.

"Sunt onorat să particip la acest Summit dedicat Democraţiei. Îi mulţumesc Preşedintelui Biden pentru punerea la dispoziţie a unei platforme atât de importante. Îmbrăţişăm pe deplin conceptul şi scopul Summitului, întrucât este de datoria noastră să susţinem valorile şi principiile democratice pe care le preţuim cu toţii. De asemenea, coordonarea la nivel global este vitală. România este hotărâtă să prevină şi să combată toate fenomenele negative care subminează încrederea democratică, contribuind astfel la construirea rezilienţei democratice. Rezultatele Preşedinţiei noastre a Comunităţii Democraţiilor pentru perioada 2019-2022 reflectă în mod elocvent hotărârea noastră de a juca un rol activ în acest sens", a declarat Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte progresul în domeniul drepturilor omului, preşedintele Iohannis a precizat că "o componentă esenţială o constituie asigurarea siguranţei şi securităţii comunităţilor, persoanelor şi instituţiilor împotriva antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură".

"Ne angajăm să dedicăm resurse şi programe de pregătire, dar şi să dezvoltăm cele mai bune practici în vederea investigării şi urmăririi penale corespunzătoare în justiţie a infracţiunilor motivate de ură. Sprijinirea participării politice şi a împuternicirii femeilor reprezintă un angajament pe care România şi-l asumă, atât la nivel naţional, cât şi în plan extern. Primul Plan naţional de acţiune al ţării noastre, însoţit de o campanie naţională de conştientizare, va conţine o serie de măsuri privind piaţa muncii, educaţia, echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată, adoptarea deciziilor şi integrarea problematicii de gen", a completat şeful statului.

El a mai spus că "o altă prioritate pentru România o constituie prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane, un obiectiv care este imposibil de atins în izolare"

"Ca atare, România se angajează să coopereze cu toţi actorii interni interesaţi, inclusiv societatea civilă. De asemenea, vreau să subliniez că implementarea măsurilor de întărire a capacităţii instituţionale în lupta împotriva corupţiei este esenţială pentru România, nu doar la nivel naţional, dar şi în plan extern. Domenii strategice precum sănătatea şi mediul reprezintă preocupări majore pentru generaţiile viitoare. Permiteţi-mi să închei subliniind că a sosit momentul să ne coordonăm mai bine pentru a construi sisteme mai puternice bazate pe drepturile omului. Iar democraţia oferă cel mai bun climat în acest scop", a conchis preşedintele Iohannis.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Democrație doar cu numele, de fapt mergem spre totalitarism

    Romania e democratie doar pe hartie (si sub Ceausescu era " democratie" apropo!) , de fapt e o dictatura infecta sub pretext sanitar mult MULT mai dura ca atunci !

    Romani!  

    Treceti la coafat politicieni !

    Care stie cine unde sta, sa treaca la actiune!  

    Deci urmeaza sa infiintam Ministerul Adevarului, care va avea rol de a califica oficial drept "ura" tot ce contravine ideologiei de stanga "progresiste". Am mai vazut filmul asta in 1945 cu fratii lor bolsevicii. Evident ca vom gasi pe unii mai catolici decat papa, de se vor mira si tulburatii aia din est si vest ce habotnici am inscaunat. Sa vedem cat dureaza, ca toate au un final, iar la noi finalul este cu artificii!

    1. 2022 = an de aparitie si crestere abrupta a violentei civile

      2023 = an de capat (varf) al violentei civile. 

    Mai degraba, i-ar spune, Summitul Autismului si Demenţei Senile!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb