''Infrastructura este vitală pentru securitatea regională, euroatlantică''

KLAUS IOHANNIS: ''Infrastructura este vitală pentru securitatea regională, euroatlantică''

G.U.
Politică #Adevărul - prima victimă / 11 februarie 2022

Sursă foto: Klaus Iohannis / Facebook

Sursă foto: Klaus Iohannis / Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că infrastructura este vitală pentru o securitate regională şi euroatlantică puse la punct, menţionând că România a înţeles acest lucru şi există un plan foarte important pentru dezvoltarea acesteia, la care lucrează Guvernul, informează Agerpres.

"Infrastructura este critică, este vitală dacă vrem să avem o securitate regională şi euroatlantică pusă la punct. Mobilitatea este extrem de importantă. Este evident că avem nevoie de o infrastructură performantă pentru a permite întreaga logistică ce însoţeşte o desfăşurare de trupe. Avem nevoie de infrastructură pentru a mişca uşor personalul dintr-o parte în alta, avem nevoie de infrastructură militară propriu-zisă, la care lucrăm încă din 2015, dar este foarte interesant şi am avut astăzi ocazia, chiar am vorbit în tete-a-tete-ul nostru cu secretarul general, despre lucrări de infrastructură militară, care nu s-au mai făcut sub egida NATO în ultima vreme şi credem că este foarte important pentru a creşte eficienţa întregului mecanism militar al Alianţei de a investi în infrastructură", a afirmat Iohannis, în conferinţa de presă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Acesta a adăugat că este vorba de infrastructuri precum cea pentru alimentarea cu carburanţi, dar şi privind securitatea cibernetică.

"Sunt inclusiv, dacă vreţi să vă gândiţi la nişte chestiuni mai concrete, infrastructuri specifice, care vin să însoţească logistica, de exemplu alimentarea cu carburanţi sau altele fără de care nu se poate funcţiona. Dacă vorbim de securitatea cibernetică, este evident că este nevoie de o investiţie foarte serioasă în infrastructura de acest tip", a punctat Iohannis.

Şeful statului a susţinut că România are un plan foarte important de dezvoltare a infrastructurii.

"Peste tot avem nevoie pe de o parte de a investi în dezvoltarea capabilităţilor şi a capacităţilor militare propriu-zise, dar pe de altă parte şi în infrastructură. România a înţeles acest lucru. Avem un plan foarte important pentru dezvoltarea infrastructurii, atât prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cât şi prin fondurile europene obişnuite, dar şi prin bugetul naţional. La toate acestea lucrează Guvernul şi sunt încrezător că progresele se vor vedea în scurt timp", a susţinut Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană, se află astăzi la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb