Preşedintele Klaus Iohannis a participat,în această zi , la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE) şi la etapa finală a Exerciţiului cu termen scurt de notificare (ETSN) care au avut loc la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNII) "Getica" din localitatea braşoveană Cincu.
"Acest exerciţiu de astăzi şi predarea drapelului unităţii NATO dovedeşte că pentru România este important să fie parte din NATO ca să fie apărată, dar în acelaşi timp şi cu aceeaşi valenţă este important să oferim securitate aliaţilor şi partenerilor noştri", a spus şeful statului după ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE).
El a afirmat că exerciţiul a fost impresionant.
"A fost un exerciţiu impresionat şi nota deosebită a fost dată de faptul că a fost un exerciţiu cu alarmare într-un termen scurt. Impresionant cum au reuşit forţele să lucreze împreună. Se vede că de la comandă până la execuţie lucrurile funcţionează foarte bine. Sunt foarte mulţumit şi încă o dată felicitări tuturor", a mai spus şeful statului.
Preşedintele a amintit că unitatea Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est a fost propusă de România în 2018 şi că ideea a fost agreată imediat de aliaţi.
În cadrul ceremoniei, şeful statului i-a înmânat comandantului Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, generalul maiorul Tomiţă Cătălin Tomescu, drapelul de identificare al acestei structuri.
La finalul ceremoniei, preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au făcut o fotografie de grup cu militarii Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est.
Ulterior, ei au participat la etapa finală a Exerciţiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unităţi şi mari unităţi ce aparţin Forţelor Terestre şi Forţele Aeriene Române.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.07.2020, 18:01)
Sa ofere mai ales bani pentru arme. Acum cu revolutia bolsevica din SUA, poate se gandesc americanii sa ne vanda si niste arme ale pieilor rosii - nativi americani cum este corect politic. Niste tomahawk-uri, ceva arcuri pentru descurajarea rusilor.
2. Colonie de mana a 14-a
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 23.07.2020, 18:54)
"dar şi să ofere securitate"
Cine sa ofere securitate, Plavane?? Noi, care nu suntem in stare nici sa ne aparam teritoriul?
Depre noi, romanii, cu Iudele cretine de la conducerea Coloniei si geopolitica lor sinucigasa, se poate spune doar atata: "Dumnezeu cu mila!!" si "Scapa cine poate!!" Atunci cand va exploda prima racheta ruseasca, vor fugi toti ca potarnichile, care de care sa se ascunda mai repede! Nici nu vor mai apuca sa probeze „eficientza” pocnitorilor de mana a 14-a achizitionate de la amerloci la preturi de platina, ceea ce va fi bine pt ei, deoarece cu cat se vor ascunde mai repede si mai bine, cu atat vor avea sanse mai mari de supravietuire! Asta, doar in prima faza, pt ca in urmatoarele faze se vor aplica din nou aceleasi principii: "Dumnezeu cu mila!!" si "Scapa cine poate!!"
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.07.2020, 21:55)
Domnule Presedinte,
Ce mai tanar soldat, barbat care a satisfacut stagiul militar si stie sa-si apere tara are acum cel putin 42 de ani. Tinerii tarii de sub 42 de ani nu au nici cele mai mici notiuni militare si nu pot fi in nici un caz cei care sa ofere "Securitate" NATO.
Tinerii de astazi cred ca in eventualitatea unui conflict militar in zona Romaniei, americanii vor misuna prin transee iar ei tinerii romani, din discoteci si cluburi, de mana cu fetele cu picioare lungi, ii vor incuraja, bravooo, impusca-l si altele.
Stagiul militar, "armata" asa cum a fost acum 20 de ani nu a fost si nu va fi efficient. Dar pregatirea militara a tinerilor pentru apararea tarii nu se mai face deloc. Si nu peste mult timp se va vedea ca a fost necesara.
Dar cine sa o organizeze, cine sa se gandeasca la modul in care, fara mare cheltuiala si sustragere de la activitatile curente, tinerii pot fi instruiti si pregatiti sa ofere ka nevoie " Securitate"
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.07.2020, 07:20)
Am făcut armata acum 42 de ani la trupele de geniu. N-am văzut în tot serviciul cum explodează o singură grenada. Tot ce am invatat acolo se poate explica în 2 ceasuri azi.
Atât!