KLAUS IOHANNIS "Profesia didactică deschide drumul către orice carieră"

George Forcoş
Politică / 3 iunie 2016

Preşedintele României a transmis astăzi cu ocazia aniversării a doi ani de la demararea programului "Teach for Romania" că profesia didactică formează caractere, ghidează destine şi deschide drumul către orice carieră.

"În ultimii doi ani, la nivelul comunităţilor dezavantajate în care s-a derulat, programul «Teach for Romania» a reuşit să inspire absolvenţi de excepţie pentru a îmbrăţişa cariera de dascăl şi să arate că schimbarea este posibilă în şi prin educaţie. Oferind modele, oportunităţi de dezvoltare a competenţelor şi inovând procesul didactic, tinerii implicaţi în program au generat adevărate oportunităţi pentru o viaţă de calitate în rândul elevilor", a transmis Klaus Iohannis în cadrul Conferinţei "Impactul nostru în educaţie", potrivit unui comunicat trimis redacţiei

"Vreau totodată să îi felicit pe susţinătorii acestui demers atât din mediul privat, cât şi public. Împreună aţi reuşit să răspundeţi la o problemă cheie - atragerea absolvenţilor performanţi şi motivaţi pentru a fi dascăli în comunităţi dezavantajate, prin soluţii care s-au dovedit un exemplu de bună practică. Metoda folosită în selecţia cadrelor didactice, sistemul de pregătire şi suport constant pentru aceştia corelate cu evaluarea performanţelor pe criterii calitative, fac din «Teach for Romania» un model ce merită recunoscut, extins şi, de ce nu, adaptat într-un program cu impact naţional, a mai declarat Klaus Iohannis "

Teach for Romania este un program prin care sunt recrutaţi cei mai talentaţi şi mai motivaţi tineri români pentru a conştientiza importanţa profesiei de dascăl. Candidaţii sunt evaluaţi, printre altele, în funcţie de performanţa academică, implicarea în activităţi extracurriculare, potenţialul de leadership demonstrat, motivaţie şi dedicare pentru a preda, perseverenţa şi gândire critică.

Programul, dezvoltat iniţial în 1990 de către "Teach for America" în Statele Unite, atrage absolvenţi de top care nu ar fi considerat în mod normal, ca opţiuni de viitor profesional, meseria de profesor. Modelul funcţionează cu success în alte 32 de ţări, pe 5 continente, unde este aplicat de către organizaţiile partenere în reţeaua "Teach for All".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca esti norocos si pe deasupra si sas, poti ajunge chiar presedinte. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb