Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, ieri, la Râşnov, că modul în care a fost adoptată legea offshore de către Parlament, deşi eficient ca rapiditate, a încălcat principiile transparenţei şi consultării.
"Săptămâna trecută (...) Parlamentul a adoptat o nouă lege privind exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră. Preşedintele nu a promulgat-o încă, aşa că trebuie să am grijă, dar acel proiect de lege a fost prima dată prezentat publicului (...) luni, 9 iulie, la ora 15.00 şi adoptată la 22.00. Da, este foarte rapid, le dau credit pentru eficienţă, dar încalcă toate principiile transparenţei şi consultării", a declarat Klemm, prezent la Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov, conform Agerpres.
El a precizat că în România există investitori americani în fiecare sector economic semnificativ, de la IT, la agricultură, industria farmaceutică, banking, servicii financiare. Potrivit diplomatului, investiţiile americane în România au crescut în ultimii ani şi sunt întotdeauna îmbunătăţiri de făcut astfel încât climatul de afaceri să fie mai bun.
"De la început am îndemnat guvernul român să fie mai predictibil în politica economică, fie că e vorba de taxe, fie că e vorba de legislaţie, să fie mai (...) transparent în schimbările din politicile economice şi să consulte în mod autentic comunitatea de afaceri", a mai spus Hans Klemm.
Camera Deputaţilor a adoptat, pe 9 iulie, proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore.
Proiectul a fost adoptat cu 175 de voturi "pentru", 30 "împotrivă" şi 30 de abţineri.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Intrusul în data de 22.07.2018, 14:16)
Domnule Klemm,Pozitia de diplomat va confera atributia sa va referiti la actele normative din Romania! Nu mai da-ti lectii de transparenta Dupa rezultatele explorarii pe baza rapotului final se trece la exploatare prin negociere cu statul Roman care nu este obligat sa accepte conditiile dispuse de o asociatie a acestor operatori! Nu toate obiectivele din explorare (operatiune pe risc propriu) pot trece la exploatare cu asigurarea unor cheltuieli de catre statul Roman. Cedati 51% din afacere si statul va contribui la exploatare. Lasati legislatia si ocupati-va da Dna Kovesi in a o sustine in continuare si aveti grija sa nu pateasca ceva cu viitoare slujba ,poate ceva pe la NATO .In Romania a descreditat cu protocoale aprobate de Basescu procurorii judecatorii si toate institutiile sii toata Justitia, utilizata in politica nu in coruptie. Rog sa cititi ultimul Raport al instectiei judiciare asupra activitatii baschetbalistei!
2. fără titlu
(mesaj trimis de Daniel Ionescu în data de 23.07.2018, 11:09)
În ce cod există principiul consultării? Mai ales ca este vorba de avutia nationala? Se uita ca Romania este stat suveran? De cand un diplomat are dreptul/nerușinarea de a se amesteca in treburile interne ale României încălcând dreptul la autodeterminare (economică în acest caz) ?