LA 100 DE ANI DE EXISTENŢĂ IBM investeşte anual 6 miliarde dolari în cercetare

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 martie 2011

IBM investeşte anual 6 miliarde dolari în cercetare

În cadrul programelor de cercetare şi dezvoltare lucrează şi români

Grupul IBM investeşte în fiecare an în cercetare şi dezvoltare aproximativ şase miliarde dolari, potrivit lui Bogdan Balaci, director general al IBM România. Domnia sa a menţionat că, în cadrul centrului de cercetare, lucrează şi români: "Avem colegi români la centru care participă la realizarea programelor de cercetare. Chiar acum avem un român care se pregăteşte pentru obţinerea unui brevet".

În ţara noastră, IBM a dezvoltat "Global Delivering Center", care, potrivit lui Bogdan Balaci, "serveşte clienţi din Europa şi care a cunoscut o creştere în timpul crizei". Directorul IBM a precizat, ieri, într-o întâlnire cu presa, că 80% din activitatea centrului din Bucureşti se îndreaptă către clienţii europeni, doar 20% din activitatea "Global Delivering Center" derulându-se pe piaţa locală. "România este bine reprezentată pe harta IBM, întrucât corporaţia are încredere în această ţară. De aceea, IBM a făcut investiţii în România chiar şi în anii de criză".

Activitatea pe care IBM o des-făşoară în Bucureşti va avea în atenţie, în acest an, iniţiativa "Smarter Planet", focusată pe "Smarter Cities", ne-au declarat reprezentanţii IBM, adăugând că segmentul de piaţă pe care activează compania ocupă circa 45% din totalul pieţei de IT. "Suntem moderat optimişti în ceea ce priveşte segmentul de piaţă pe care suntem prezenţi, deşi analiştii consideră că vom avea parte de o stagnare în domeniu", a subliniat domnul Balaci.

Grupul IBM împlineşte, în aceas-tă vară, 100 de ani de la înfiinţare. În cadrul întâlnirii cu presa prilejuită de această ocazie, Bogdan Balaci a precizat: "Invenţiile IBM reprezintă fundamentul industriei tehnologice de astăzi: memoria calculatoarelor, calculatoarele personale, unităţile floppy disk, CD-uri reinscriptibile, baze de date relaţionale şi standarde pentru protecţia informaţiilor pe calculatoare. De asemenea, compania şi-a pus amprenta asupra progreselor societăţii - începând cu sistemul de securitate socială din Statele Unite, până la trimiterea primului om pe Lună, inventarea codului de bare şi a tehnologiei de scanare a acestora, online banking şi sisteme computerizate de rezervare a biletelor de avion".

Având 400.000 de angajaţi, IBM dezvoltă, în acest an, un nou sistem, numit "Watson" - "un supercomputer ce rivalizează abilitatea umană de a răspunde rapid, corect şi sigur la întrebări adresate în limbaj uzual", după cum apreciază reprezentanţii companiei.

IBM deţine aproximativ 3.000 de ingineri cercetători, prezenţi în centrele din California, Texas, China, Israel, India, Japonia, New York, Elveţia şi Brazilia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb