Producătorul apei de izvor naturale Calipso a atins, la 11 luni, afaceri de 48 milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.
"A fost un an foarte bun pentru noi, am depăşit cu 13% cantitatea de apă livrată în 2015. În această situaţie, ne-am concentrat atenţia şi asupra investiţiilor pentru reducerea cantităţii de plastic folosite anual cu circa 60 tone", a declarat Daciana Siderache, director general Apa Calipso.
Apa de izvor Calipso este extrasă de la peste 250 de metri adâncime, din Codrii Vlăsiei.
"Am observat un interes din ce în ce mai crescut al românilor pentru calitatea apei pe care o consumă. Marketingul nu mai face neapărat diferenţa pe piaţa apei. Este un lucru îmbucurător pentru că primează calitatea apei pe care o bem şi nu alte considerente. Pe scurt, trebuie să ştim ce bem, nu neapărat ce brand consumăm", a adăugat Daciana Siderache.
Unul dintre cei mai importanţi parametri ai apei este pH-ul. Acesta indică aciditatea sau bazicititatea unei substanţe.
Un alt criteriu important este reziduul sec. Acesta reprezintă cantitatea de săruri minerale care rămâne în urma procesului de fierbere la 180 grade Celsius. O apă bună trebuie să conţină obligatoriu sub 500 mg/l de reziduu sec.
"Este foarte important ca oamenii să ştie exact ce înseamnă aceste informatii şi cât de mult le poate influenţa starea de bine", a întărit Daciana Siderache, conform sursei citate.