La "Domeniile Sâmbureşti" s-au investit peste 12 milioane de euro

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 8 noiembrie 2010

La "Domeniile Sâmbureşti" s-au investit peste 12 milioane de euro

230 hectare de vie au fost replantate cu viţă de vie nobilă

Din anul 2005, Firma viti-pomicolă "Domeniile Sâmbureşti" sunt parte a "Valvis Holding". Viile se întind pe 500 de hectare şi se situează pe dealurile Olteniei, unde "Podgoria Sâmbureşti" este atestată din anul 1521. În anul 2007, în vii au fost demarate lucrări de replantare cu viţă nobilă şi, până în prezent, acestea s-au efectuat pe 230 de hectare.

Jean Valvis, fondatorul "Valvis Holding" ne-a spus: "Din anul 2005 şi până în prezent, investiţia în toate lucrările efectuate la Podgoriile Sâmbureşti se ridică la peste 12 milioane euro. În prezent, am ajuns la o capacitate de prelucrare a strugurilor de 150 tone/zi. În mari recipiente din inox sunt depozitaţi 4 milioane litri şi în butoaie de lemn - 0,5 mili-oane litri de vin. Sunt vinuri din soiurile renumite din această zonă şi le îmbuteliem la nivel de 15.000 de sticle/zi".

În urma unei campanii derulate de companie, vinurile produse la Sâmbureşti au intrat in toate lanţurile de retail. "Strategia de până acum a urmărit deopotrivă dezvoltarea unei distribuţii sănătoase, intrarea în retailul tradiţional şi în cel internaţional, dar şi creşterea notorietăţii de brand pentru < Domeniile Sâmbureşti >. Am urmărit promovarea pentru brand, concomitent cu campania de vân-zări", ne-a spus Dan Ghejan, director naţional de vânzări al producătorului "Domeniile Sâmbureşti".

Pe malul stâng al Oltului, unde există un sol bogat în oxizi de fier, se cultivă cele mai bune soiuri de struguri pentru vinuri roşii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră. La podgoria Sâmbureşti se îmbuteliază trei game de vinuri, de la main-stream, Sâmburel de Olt, la gama premium, Domeniile Sâmbureşti sau Private Reserve, Chateau Valvis.

De când au debutat operaţiunile pe piaţa din ţara noastră, în urmă cu jumătate de an, producătorul de vinuri "Domeniile Sâmbureşti" a vândut 50.000 de sticle de Cabernet Sauvignon Domeniile Sâmbureşti. În partea comercială şi de distribuţie a acestei afaceri s-a intrat cu o investiţie iniţială de peste două milioane de euro şi cu 4 oameni. "Acum suntem 24 şi distribuim vinurile noastre în 37 de judeţe", ne-a relatat Dan Ghejan.

Până în 2010, la Domeniile de la Sâmbureşti tot ceea ce a fost replantat cu viţă de vie nobilă s-a efectuat sub o atentă supraveghere a specialiştilor români şi francezi. Vinurile îmbuteliate se obţin prin combinaţia unei tehnologii ultramoderne şi metode vechi de sute de ani. Aici este prezent unul dintre cele mai vechi soiuri de viţă de vie - Feteasca Neagră, irigat prin sistemul de ultimă oră cu tub de picurare.

"Valvis Holding", care şi-a început activitatea în ţara noastră în anul 1994, include companii care operează în apele minerale, agricultură, IT , iar din 2005 deţine şi compania viti-pomicolă "Domeniile Sâmbureşti".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb