La Iaşi a fost deschis un nou centru de dezvoltare al grupului britanic "Endava"

Doru Mocanu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 octombrie 2007

La Iaşi a fost deschis un nou centru de dezvoltare al grupului britanic "Endava"

Grupul britanic "Endava" a deschis un nou centru de dezvoltare la Iaşi, această acţiune făcând parte din programul de extindere în Europa de Est a companiei. "Endava" oferă servicii IT, utilizând resurse din mai multe locaţii din Europa, realizând arhitectura, implementarea şi managementul unor sisteme de business critice de volum mare şi cu un grad ridicat de securizare, pentru unele dintre cele mai mari organizaţii de la nivel mondial. În România, "Endava" este recunoscut în special drept un furnizor important de soluţii IT pentru instituţii financiar-bancare.

Iaşiul a fost ales drept sediu al unui nou centru de dezvoltare ţinând cont de faptul că acest oraş este unul dintre cele mai importante pe harta IT din România şi se află la jumătatea distanţei dintre cele mai mari locaţii "Endava" din Regiune: Clujul şi Chişinăul. "Unul dintre motivele pentru care a fost ales Iaşiul constă în faptul că aici este un important centru universitar, cu tineri foarte bine pregătiţi în domeniul IT. Prin acest pas, vrem să contribuim şi noi la dezvoltarea economică şi socială a zonei şi să oferim tinerilor specialişti o alternativă viabilă plecării în Canada şi în Europa de Vest", a declarat Dan Gâlea, managerul "Endava" Iaşi. Până la sfârşitul acestui an, centrul de la Iaşi va avea circa 15 angajaţi, care se vor alătura celor aproximativ 90 de specialişti pe care îi are grupul în România, în centrul de coordonare regională pentru Europa Centrală şi de Est de la Bucureşti şi în centrul de dezvoltare de la Cluj, acesta din urmă deschis anul trecut ca urmare a fuziunii cu o companie locală IT. De asemenea, "Endava" mai deţine un centru de dezvoltare la Chişinău, cu 220 de angajaţi, fiind cea mai puternică firmă IT din Republica Moldova. Planurile de extindere în ţara de peste Prut vizează deschiderea unui nou centru la Cahul, în colaborare cu Universitatea "Bogdan Petriceicu-Haşdeu".

După cum a declarat John Cotterell, directorul executiv al "Endava", la evenimentul care a marcat deschiderea centrului de la Iaşi, din 2005 până în 2007, grupul a atins în România o cifră de afaceri de trei milioane de lei, valoare dublă faţă de 2004, după primul an de activitate al biroului de la Bucureşti. Acest ritm de dezvoltare al afacerilor grupului în România va impune pentru anul următor majorarea cu 30 de procente a numărului de angajaţi şi deschiderea unor noi centre de dezvoltare în alte oraşe din ţară. "Avem mari aşteptări de la centrul de la Iaşi şi sperăm să atragem o echipă puternică aici, pentru a ne putea ajuta să oferim cele mai bune produse clienţilor noştri. Unul dintre principalele noastre sectoare de activitate este domeniul financiar, sector în care avem clienţi din toată lumea, cărora le asigurăm cele mai eficiente sisteme de plăţi cu sume foarte mari sau consultanţă în domeniu", a mai completat directorul executiv al "Endava".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb