La judecată cu Ministerul Fondurilor Europene

G.M.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 4 iulie 2018

La judecată cu Ministerul Fondurilor Europene

Consiliul Judeţean Ilfov a dat, ieri, în judecată Ministerul Fondurilor Europene. Acţiunea în contencios administrativ împotriva Ministerului Fondurilor Europene a fost depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Prin ea, Consiliul solicită plata sumei de 262,15 milioane de euro plus TVA, reprezentând contravaloarea finanţării pierdute în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din judeţul Ilfov, POIM 2014-2020, ca urmare a încălcării dreptului la o bună administrare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a anunţat, încă de luni, că va da în judecată Guvernul pe motiv că nu i se aprobă proiectul de apă şi canal.

Marian Petrache a spus: "Este o mare nemulţumire faţă de modul în care se guvernează această ţară. Eu dau Guvernul în judecată, (...) pentru că nu mi se aprobă un proiect de 340 milioane de euro pe fonduri europene. (...) Am început în 2014 un proiect, un master plan pe apă şi canal de 350 milioane de euro. Au trecut patru ani de zile. La finalul acestui an se încheie sesiunea de depunere a proiectului şi de patru ani de zile s-au făcut 15 verificări. Adică suntem la un pas să pierdem banii, nu din vina mea. Acesta este motivul pentru care dau în judecată Guvernul: să ia toate măsurile astfel încât să mi se aprobe proiectul".

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov susţine că peste 210.000 de oameni din 22 de localităţi de pe raza judeţului depind de finanţarea acestui proiect.

Marian Petrache a menţionat: "Cetăţenii judeţului Ilfov au fost privaţi de un drept pe care chiar statul român, prin Guvernul său, şi l-a asumat odată cu aderarea la Uniunea Europeană. Rostul Consiliului Judeţean este să contribuie la creşterea calităţii vieţii locuitorilor, de aceea consider că gestul nostru este unul firesc".

El a mai menţionat că bugetul Consiliului Judeţean Ilfov nu poate acoperi suma respectivă, deoarece instituţia publică are venituri de 50 de milioane de euro anual.

Programul neaprobat încă de Minis-terul Fondurilor Europene vizează 22 de comune şi oraşe din judeţul Ilfov: Măgurele, Pantelimon, Jilava, Mogoşoaia, Bragadiru, Cornetu, Clinceni, Domneşti, Ciorogârla, Afumaţi, Baloteşti, Brăneşti, Cernica, Ciolpani, Găneasa, Glina, Grădiştea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Periş, Petrăchioaia, Tunari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb