LA PATRU LUNI DE LA DESCHIDERE, Designerul Roberto Cavalli a inaugurat oficial magazinul de lux din Capitală

MIHAELA DALAR STANCA
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 19 aprilie 2013

Designerul Roberto Cavalli a inaugurat oficial magazinul de lux din Capitală

Extravagantul designer italian Roberto Cavalli a sosit ieri în ţara noastră la inaugurarea oficială a boutique-ului care îi poartă numele, amplasat în galeria The Grand din incinta clădirii Marriott. Venirea artistului a fost anunţată săptămâna trecută.

Magazinul din galeria The Grand a fost deschis pentru publicul consumator de lux încă din luna decembrie a anului trecut, în urma unei investiţii de 600.000 de euro. Creatorul de modă nu a putut participa la sfârşitul anului la eveniment, prezenţa aces-tuia fiind mult aşteptată de pasionaţii de modă.

Conceptul standard al magazinului din Capitală permite găzduirea hainelor şi accesoriilor în spaţii special create pentru fiecare gamă de produse, mobilierul folosit fiind creat exclusiv pentru designerul italian, după aceleaşi standarde folosite pentru decorarea magazinelor din Londra, Paris, Madrid, New Delhi, Tokyo sau New York.

În boutique-ul din galeria The Grand sunt prezente creaţiile desig-nerului din colecţia pentru femei pret-a-porter, ţinute de seară, dar şi accesorii - de la ochelari de soare, până la genţi supradimensionate. Boutique-ul reuneşte circa 130 de articole de îmbrăcăminte şi accesorii. Consumatoarele de lux îşi pot achiziţiona o rochie din magazin plătind între 2.000 şi 55.000 de lei.

România - o destinaţie nouă pentru moda de lux

La deschiderea magazinului din Bucureşti, în luna decembrie, Roberto Cavalli a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, următorul mesaj: "Am hotărât să des-chid un magazin în Bucureşti, pentru că România reprezintă una dintre cele mai noi pieţe de modă şi lux... Sunt convins că femeile din această ţară vor deveni cliente fidele, stilul meu fiind perfect pentru ele...".

Piaţa de lux din ţara noastră este, aşa cum spunea şi cunoscutul artist, una la început dar care s-a dezvoltat într-un ritm mai accelerat în ultimii cinci ani, mai multe nume internaţionale din moda de lux deschizând boutique-uri locale. Astfel, în ultimii ani au intrat pe piaţă branduri ca Burberry, Escada, Valentino, Ermanno Scervino, Brunello Cucinelli.

Boutique-ul Cavalli unde artistul a fost prezent aseară este amplasat în galeria de lux "The Grand", unde sunt concentrate cele mai multe magazine de lux din Bucureşti.

Cavalli - un veteran în modă

În lumea modei, designerul Cavalli este cunoscut pentru opulenţa creaţiilor pe care-şi pune amprenta, pentru pasiunea sa pentru imprimeuri, în special de tip "animal print".

Artistul a studiat moda la Institutul de Artă din Florenţa, concentrându-se pe imprimarea textilelor. În timp ce era student, Cavalli a făcut o serie de printuri florale pe tricot, munca lui atrăgând atenţia mai multor fabrici italiene de ciorapi.

Roberto Cavalli a brevetat, la începutul anilor '70, un procedeu de imprimare revoluţionar pe piele, cu această tehnică debutând mai apoi în Paris şi reuşind să obţină imediat comisioane de la companii ca Hermes şi Pierre Cardin.

La 30 de ani, creatorul din Florenţa a prezentat prima sa colecţie la Salonul de pret-a-porter de la Paris iar primul său boutique a fost deschis în 1972, în Saint-Tropez. Designerul italian în vârstă de 73 de ani a creat casa de modă cu acelaşi nume în urmă cu 40 de ani. În portofoliul brandurilor se numără: Roberto Cavalli, just cavalli, Roberto Cavalli Junior, Roberto Cavalli Parfums, Roberto Cavalli Home.

Roberto Cavalli este de părere că ţara noastră reprezintă una dintre cele mai noi pieţe de modă şi lux şi este convins că femeile din România vor deveni cliente fidele brandului.

Designerul italian din Florenţa a creat brandul care îi poartă numele în urmă cu 40 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb