LACTATE BRĂDET: "Suntem convinşi că nu produsele noastre au cauzat îmbolnăvirea micuţilor"

A consemnat Larisa Bănică
Ziarul BURSA #Companii / 9 martie 2016

Patronul Lactate Brădet propune susţinătorilor săi să înfiinţeze o nouă companie Marius Badea: "Fermierii au aruncat cantităţi însemnate de lapte"

Marius Badea, acţionarul majoritar al firmei de lactate Brădet, este profund afectat de faptul că în produsele din fabrica lui a fost depistată bacteria E. Coli. Deşi spune că şi-a luat toate măsurile de siguranţă şi că era cu toate controalele la zi, Marius Badea a anunţat că îşi închide producţia şi că nu mai crede în reabilitarea unităţii, deşi este posibil ca "ministrul agriculturii să se fi grăbit să arate" spre companie.

Patronul firmei a declarat recent că angajaţii fabricii nu au deocamdată motive de îngrijorare, deoarece îşi vor încasa salariile, chiar dacă nu au muncit.

După ce a văzut susţinerea de care s-a bucurat pe reţelele de socializare, patronul firmei Lactate Brădet a propus susţinătorilor săi să înfiinţeze o nouă companie care să poarte acelaşi nume.

Într-un mesaj adresat celor care l-au susţinut de când a închis fabrica, Marius Badea scrie pe un cont de socializare: "Vreau să vă propun ceva inedit. Nu ştiu dacă se poate, dar lansez o idee şi vă rog să o analizaţi. Dumneavoastră aţi făcut din «Lactate Brădet» un brand cunoscut naţional. Eu cred că este normal ca acest nume foarte drag mie să vi-l dau Dvs. pentru că nu este meritul meu şi el trebuie să se întoarcă la cei ce l-au creat cu adevărat. Haideţi să facem un brand al românilor, un produs românesc pentru noi, să ştim cu adevărat ce mâncăm, să ştim cu adevărat că produsul are un preţ corect şi o calitate deosebită, să fim siguri că putem să-l dăm copiilor noştri şi nimeni să nu-l mai poată contesta".

Practic, Marius Badea propune crearea unei companii la care să participe toţi oamenii care doresc, fiecare cu cât doreşte.

În vederea realizării "celei mai mari fabrici de lactate a Produsului Românesc", Marius Badea a scris că pune la dispoziţie activele firmei sale, "cu bune şi cu rele".

"Rog persoanele care au studii în domeniu să ne spună dacă se poate face (compania - n.r.), total transparent", scrie Badea.

"Brădetul e un brand creat de oameni şi aşa vreau să rămână! Exact cum am scris pe Facebook, mă voi consulta cu toată lumea. Voi crea, probabil, un site unde o să aştept păreri. În fucţie de acestea, voi reconstrui Lactate Brădet. Posibil va fi o altă locaţie, dar totul construit cu ajutorul susţinătorilor, astfel încât acest nume să nu mai fie terfelit de oricine doreşte. Până în momentul de faţă nu ştiu ce s-a mai întâmplat, n-am mai primit nicio veste în urma controalelor. Aştept cu sufletul la gură rezultatele", a afirmat Badea.

Acesta a adăugat că nu s-a gândit să-i dea în judecată pe cei care "i-au făcut rău".

Într-un scurt interviu, patronul de la Brădet a povestit mai multe despre această problemă.

Reporter: Ce ne spuneţi despre acuzaţiile ce vi se aduc?

Marius Badea: La acest moment nu suntem în măsură (nu avem date clare) prin care să ne putem apăra sau învinovăţi. Recoltarea probei încriminate s-a făcut într-un magazin şi nu la fabrică. Încă aşteptăm rezultatele analizelor prelevate din fabrica noastră. Noi am fost înştiinţaţi duminică, 29 februarie 2016, la ora 8 dimineaţa de D.S.V. Argeş că, pe sistemul de alertă rapidă a fost transmis faptul că buletinul de la proba recoltată din magazin a ieşit pozitiv dar că, analiza nu este definitivă, ci este numai un rezultat parţial. În aceste condiţii am luat decizia de a opri producţia totală, deşi reprezentanţii D.S.V. au solicitat închiderea liniei de brânzeturi.

Reporter: Care sunt contraargumentele cu care vă apăraţi în faţa autorităţilor?

Marius Badea: Noi nu încercăm să ne apărăm în faţa autorităţilor, ci vrem să vedem cât mai repede rezultatele finale ale probelor prelevate din fabrică. Putem garanta că toate procedurile legale au fost respectate cu stricteţe.

Reporter: Ce s-a constatat în urma controalelor?

Marius Badea: Până în acest moment controalele efectuate de autorităţi au constatat că am respectat toate normele de igienă.

Reporter: Ce tip de utilaje folosiţi?

Marius Badea: Utilajele folosite sunt de ultimă generaţie, dar pentru producerea brânzei proaspete există operaţii efectuate manual.

Reporter: De unde luaţi laptele? Care sunt fermele?

Marius Badea: Avem două ferme de unde luăm lapte: una din Dolj şi una din Argeş.

Reporter: Ce v-au transmis fermierii?

Marius Badea: În acest moment fermierii sunt într-o situaţie grea, ambii parteneri au aruncat cantităţi însemnate de lapte.

Reporter: În ce direcţie credeţi că se vor îndrepta lucrurile?

Marius Badea: Nu putem şti în ce direcţie se vor îndrepta lucrurile până nu avem nişte rezultate finale.

Reporter: Care este opinia dumneavoastră în cazul îmbolnăvirilor bebeluşilor din Argeş?

Marius Badea: Este un subiect destul de sensibil, dar suntem convinşi că nu produsele noastre au cauzat îmbolnăvirea micuţilor.

Reporter: Cum apreciaţi reacţia opiniei publice în această problemă?

Marius Badea: Am rămas profund impresionat şi le mulţumesc tuturor celor ce ne sunt alături. Le cerem scuze celor cărora nu am reuşit să le răspundem în timp util - telefoanele sună în permanenţă.

Reporter: Vă mulţumesc!

Achim Irimescu, după ce a divulgat numele firmei Brădet: "Poate am salvat viaţa unor copii"

"Informaţia referitoare la depistarea lotului de brânză contaminată cu E-coli am dat-o în mod absolut transparent, iar acum mi se impută prea marea transparenţă de care am dat dovadă, dar poate am salvat astfel viaţa unor copii", a afirmat recent, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, într-o postare pe Facebook.

"Am dat informaţia în mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se impută acum este prea marea transparenţă de care am dat dovadă. Poate am greşit, poate nu. Pe de altă parte, informaţia era deja cunoscută în mass media, jurnaliştii necerându-mi decât confirmarea ei. Alte persoane avuseseră deja grijă să o dea, «pe surse», cum se spune, înainte", spune Achim Irimescu. În opinia şefului de la Agricultură, se face o confuzie imensă între valori".

El a admis că nu există dovada legăturii dintre brânza incriminată şi cazurile bebeluşilor cu sindrom hemolitic-uremic, însă a subliniat că lotul de brânză de 25 de kilograme provenit de la fabrica Lactate Brădet din Curtea de Argeş nu a mai fost găsită nici la producător, nici în unităţile de comercializare, ceea ce înseamnă că aceasta fusese cumpărată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb