Lasconi: Cea mai importantă treabă pe care au făcut-o colegii mei de la USR a fost un cadou extraordinar, un plan pe care nu cred că îl are nicio altă ţară din UE, şi anume PNRR-ul

R.S.
Politică / 17 octombrie

Lasconi: Cea mai importantă treabă pe care au făcut-o colegii mei de la USR a fost un cadou extraordinar, un plan pe care nu cred că îl are nicio altă ţară din UE, şi anume PNRR-ul

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat că cea mai importantă treabă pe care au făcut-o colegii ei de la USR a fost un cadou extraordinar, un plan pe care nu crede că îl are nicio altă ţară din Uniunea Europeană şi anume PNRR-ul, potrivit News.ro.

"USR a stat la guvernare 8 luni, în care cea mai importantă treabă pe care au făcut-o colegii mei de la USR şi vreau să le mulţumesc pentru asta, a fost un cadou extraordinar, un plan pe care nu cred că îl are nicio altă ţară din Uniunea Europeană şi anume PNRR-ul, şi pe care văd că pierd pe bandă rulantă bani", a spus Elena Lasconi la B1. Ea a precizat că nu se întâmplă o grămadă de lucruri din acest plan, pentru că nu se doreşte. "Eu nu înţeleg cum oamenii ăştia s-au concentrat doar să ia credite, cu dobânzi mari, pe care o să le plătească şi strănepoţii dumneavoastră şi strănepoţii tuturor românilor, în loc să ridice mânecile şi să se apuce să facă proiecte. Am absorbit cam 4 % din fondurile europene, care sunt la dispoziţie până în 2027. Hai să zicem că se mai prelungeşte un an, dar un an nu se mai prelungeşte ca să mai accesezi fonduri europene, trebuie să fie deja accesate şi poate să termini de implementat", a mai spus Lasconi. Mecanismul de redresare şi rezilienţă (MRR) este un instrument pentru granturi şi împrumuturi care sprijină reformele şi investiţiile în statele membre ale UE, în valoare totală de 723,8 miliarde EUR. Pentru a primi fonduri în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, statele membre trebuie să pregătească planuri de redresare şi rezilienţă care să descrie modul în care vor investi fondurile, conform News.ro.

Opinia Cititorului ( 6 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. PNRRu a ingropat Romania, a majorat preturile la mancare si taxele pe subzistenta la un nivel neimaginat si acu se aude dinspre UE ca vor sa taie din fonduri, ceea ce este o mega escrocherie pentru ca oamenii si-au asumat deja costuri PNRR

    Daca tara e pe chituci in momentul de fata, indatorata de crapa, PNRRu are un rol important.  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Curat murdar! PNRR creeaza deficit bugetar pe jumatate.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Corect! Adevarat!

    Multi uita ca A7 - Autostrada Moldovei se face cu bani din PNRR, fiindca timp s-au pierdut fondurile europene din exercitiile financiare anterioare si NU am mai fi avut alta oportunitate.  

    Tot prin PNRR a fost obligat guvernul sa listeze Hidroelectrica 

    Tot prin PNRR sunt obligati sa isi dea demisiile sinecuristii din cele 2400 de societati comerciale de stat de la nivel central si lopcal ! Vedeti recentele demisii de la Metrorex si CFR si Transel ectrica. 

    Tot din PNRR au fost finantate spitale vezi Spitalul de Mari Asi din Timisoara, etc 

    Ce usor e sa fii uituc! 

    Ce usor e sa NU vezi atatea informatii care arata utilitatea PNRR in Romania! 

    Ce usor e sa NU votezi! 

    Ce usor e sa votezi ca uitucii tot galbenii si mai ales rosii

    Hai la vot! 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Mergem.

      Nu toti alegatorii gandesc ca tine, din nefericire... 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Introducerea unui sistem de raportare trimestrială a progresului fiscal

    Propunere: Implementarea unui mecanism de raportare trimestrială la nivel guvernamental, în care să fie monitorizat progresul în atingerea obiectivelor privind reducerea deficitului bugetar și implementarea măsurilor fiscale. Această raportare ar trebui să fie accesibilă publicului, pentru a asigura transparența și responsabilitatea. 

    Impact: Îmbunătățirea monitorizării și evaluării progresului fiscal, asigurarea corecțiilor rapide și eficace în caz de deviații de la plan. 

    2. Crearea unui fond național de tranziție verde și digitală 

    Propunere: Înființarea unui fond național dedicat tranziției verzi și digitale, care să ofere granturi și credite cu dobânzi preferențiale companiilor din industria prelucrătoare. Fondul ar putea fi alimentat parțial din fonduri europene și bugetul național, având ca scop accelerarea investițiilor în tehnologii sustenabile. 

    Impact: Susținerea modernizării industriei și alinierea la obiectivele UE privind reducerea emisiilor și digitalizarea, creând locuri de muncă și stimulând economia verde. 

    3. Digitalizarea completă a procesului de acordare a subvențiilor și granturilor 

    Propunere: Crearea unei platforme unice digitale, la nivel național, pentru aplicarea și urmărirea subvențiilor și granturilor oferite companiilor și autorităților publice. Această platformă ar permite urmărirea transparentă a fondurilor și ar simplifica procedurile administrative, eliminând birocrația excesivă. 

    Impact: Creșterea transparenței și eficienței în utilizarea fondurilor publice și a resurselor naționale și europene, eliminarea corupției și a întârzierilor administrative. 

    4. Reformarea sistemului de achiziții publice prin stimularea IMM-urilor 

    Propunere: Adoptarea unor măsuri speciale pentru a facilita participarea IMM-urilor la sistemul de achiziții publice. Aceste măsuri ar putea include praguri mai mici pentru licitații, simplificarea documentației necesare și oferirea de asistență tehnică pentru micii antreprenori. 

    Impact: Diversificarea bazei de furnizori pentru achizițiile publice, încurajarea dezvoltării IMM-urilor și crearea unui mediu de afaceri mai competitiv și inovativ. 

    5. Dezvoltarea unui program de educație financiară și fiscală pentru populație 

    Propunere: Lansarea unui program național de educație financiară și fiscală care să vizeze informarea cetățenilor despre măsurile de reformă fiscală și impactul acestora asupra economiei și bugetului personal. Programul poate include cursuri online, campanii media și resurse educaționale distribuite prin școli și universități. 

    Impact: Creșterea nivelului de înțelegere al populației cu privire la sistemul fiscal, ceea ce poate duce la o mai bună conformare fiscală și susținerea politicilor guvernamentale pe termen lung. 

    6. Crearea unui sistem de evaluare independentă a performanței cheltuielilor publice 

    Propunere: Înființarea unui organism independent care să evalueze anual performanța cheltuielilor publice, utilizând indicatorii de performanță stabiliți în Planul fiscal. Raportul anual al acestui organism ar trebui să fie prezentat Parlamentului și publicului. 

    Impact: Creșterea responsabilității în utilizarea fondurilor publice, îmbunătățirea eficienței cheltuielilor și reducerea risipei. 

    7. Introducerea unui mecanism de ajustare automată a subvențiilor publice 

    Propunere: Crearea unui mecanism automat de ajustare a subvențiilor și sprijinului financiar pentru companiile de stat în funcție de performanța economică. Subvențiile ar putea fi reduse sau ajustate în funcție de criterii precum profitabilitatea și eficiența operațională, cu scopul de a încuraja optimizarea managementului și a costurilor. 

    Impact: Asigurarea unui control mai strict asupra subvențiilor publice și stimularea reformelor în companiile de stat pentru a deveni mai eficiente. 

    8. Elaborarea unui plan de investiții în infrastructura digitală și de mediu 

    Propunere: Crearea unui plan strategic național care să ghideze investițiile în infrastructura digitală și de mediu, utilizând fondurile europene disponibile în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență. Acest plan ar trebui să includă proiecte de extindere a rețelelor 5G, modernizarea sistemelor de gestionare a deșeurilor și investiții în energie regenerabilă. 

    Impact: Îmbunătățirea infrastructurii critice necesare pentru dezvoltarea economiei digitale și de mediu, creșterea competitivității economice și asigurarea unei dezvoltări sustenabile.

    Aceste propuneri sunt construite în jurul obiectivelor stabilite în planul de reducere a deficitului bugetar al României și pot contribui la atingerea unor rezultate mai rapide și sustenabile în cadrul strategiei naționale. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Si cine zici ca face toate astea ? PNRR ne-a spus foarte clar care sunt jaloanele .Unele pot fi negociate asa cum a fost cresterea procentului din PIB atribuit sistemului de pensii .Intii trebuie realizata reforma administrativ teritoriala si vinzarea activelor statale dovedite neperformante si abia apoi putem trage linie si putem face si ceea ce ziceti d- voastra si asta doar cu ajutorul unor entitati extra Romania ce deja au experienta in domenii diferite .Pina atunci sa ne axam pe desfasurarea alegerilor si pe relatia cu Rep.Moldova ce devine extrem de dificila daca Putin se va opune militar .Daca romanii voteaza in continuare parcursul democratic ca la alegerile europarlamentare si nu ofera pe tava tara rusilor votind pe stiti voi cine atunci avem timp sa facem tot ceea ce am promis .Daca se doreste perpetuarea hotiei din bani publici si oferirea statului de capitalist doar celor intregimentati politic sau pauperizarea micilor meseriasi si negustori prin cresterea taxelor si impozitelor fara a afecta si oamenii de partid atunci tara nu are viitor .Sa nu uitam .Putin poate lovi Chisinaul si poate sa nu recunoasca valabilitatea alegerilor daca referendumul trece si atunci Romania are o imensa problema ce anuleaza toate aceste obligatii deja semnate si parafate .Fara de voie ne vom afla in fata unor alegeri politice greu de luat .

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9720
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5778
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2956
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9484
Gram de aur (XAU)Gram de aur394.4609

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb