LAVINIA ANDREI, TERRA MILENIUL III: "Legea achiziţiilor publice ecologice, amânată după sărbători"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 24 decembrie 2014

"Legea achiziţiilor publice ecologice, amânată după sărbători"

Proiectul a ajuns pe masa Comisiei pentru mediu din Camera Deputaţilor

Legea achiziţiilor publice ecologice, cunoscută şi ca "Legea APE" a fost amânată după sărbătorile de iarnă, ne-a declarat, ieri, Lavinia Andrei, preşedintele fundaţiei Terra Mileniul III, unul dintre iniţiatorii proiectului legislativ alături de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis. Proiectul fusese întârziat şi de vacanţa parlamentară, iar acum a ajuns pe masa Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor. Doamna Andrei ne-a spus că Legea este acum în grija preşedintei Comisiei de mediu din Cameră, Carmen Moldovan, şi a deputatului independent Remus Cernea.

Anterior, Legea achiziţiilor publice verzi a trecut pe la Ministerul Mediului şi a primit retuşuri de la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), precum şi opinia Ministerului Justiţiei.

Legea achiziţiilor publice ecologice prevede direcţionarea unui procent de 5% din bugetul total de achiziţii publice către produsele şi serviciile ecologice.

Reprezentanţii fundaţiei Terra Mileniul III au declarat, recent, că achiziţiile publice pot fi un motor de promovare a produselor şi serviciilor ecologice, în contextul în care statele europene îşi pot asuma criterii pentru achiziţii verzi. Aceştia susţin că, în acest fel, guvernele stimulează piaţa produselor verzi, contribuind totodată la atingerea ţintelor stabilite prin Strategia Europa 2020.

Ţara noastră nu a elaborat actele normative necesare pentru a se conforma planului de acţiune al Comisiei Europene pentru achiziţiile publice verzi şi se situează pe un loc codaş la acest capitol, susţin oficialii Terra Mileniul III, care afirmă că producătorii de produse verzi reclamă numeroase piedici administrative şi legislative pentru a-şi desfăşura activitatea, precum şi lipsa de consultare.

De asemenea, specialiştii Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis susţin că un procent de 20% de achiziţii ecologice din totalul cheltuielilor pentru achiziţii publice ar însemna o piaţă a produselor ecologice de cel puţin 20 miliarde lei. Potrivit Ecopolis, Comisia Europeană a stabilit ca, până în 2010, 50% din totalul achiziţiilor publice să fie ecologice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb