LEASING OPERAŢIONAL - DAN BOIANGIU, ARVAL "Intensificare a achiziţiilor de maşini în industria de petrol şi gaze"

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 26 martie 2014

"Intensificare a achiziţiilor de maşini în industria de petrol şi gaze"

"Anul trecut, piaţa a avut o creştere de numai 3,5%, noi fiind obişnuiţi cu creşteri de două cifre"

Anul trecut, ARVAL a înregistrat un profit de peste 4 milioane de euro

Există o intensificare a achiziţiilor de maşini din industria de petrol şi gaze, pe piaţa leasingului operaţional, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Dan Boiangiu, noul director general al Arval România. Domnia sa a spus: "Observăm o intensificare a cumpărării în industria de petrol şi gaze, apoi urmează telecomul, farma, unde ciclurile de înnoire sunt mai mici".

Despre piaţa de leasing operaţional, directorul Arval a afirmat: "2013 a fost un an destul de dificil, marcat, în prima sa parte, de schimbările legislative care au avut un impact direct asupra domeniului nostru de activitate. Anul trecut, tendinţa companiilor a fost de a-şi micşora flota, ceea ce era oarecum de anticipat. Anul trecut, piaţa a avut o creştere de numai 3,5%, noi fiind obişnuiţi cu creşteri de două cifre (în 2012, piaţa a crescut cu 12%)".

Cifra de afaceri realizată de Arval în 2013 a fost de 34 milioane euro, cu o creştere de 18% faţă de 2012. Totodată, compania îşi propune creşterea investiţiilor cu 30% în acest an, ajungând la un total de 27 de milioane euro. "O creştere de 10% a fost estimată şi în ceea ce priveşte flota de maşini, până la 550 de autoturisme în 2014", precizează comunicatul societăţii.

Dan Boiangiu a mai declarat că, anul trecut, compania a înregistrat un profit de peste 4 milioane de euro şi că rămâne optimist în ceea ce priveşte evoluţia companiei şi a pieţei în acest an: "2014 se anunţă a fi un an mai bun, cel puţin aşa a început, iar asta este foarte bine. Conform analizelor noastre, în acest an, numărul clienţilor va creşte cu 10%, iar cifra de afaceri cu 20 de procente". Investiţiile Arval România de anul trecut au totalizat 21 de milioane de euro, iar numărul clienţilor a crescut cu 8 procente, comparativ cu 2012, potrivit oficialilor companiei.

"Sunt companii care au mai mult de un accident per maşină per an, ceea ce este foarte mult. Piaţa din România mai are mult de lucrat la acest capitol. Se poate spune că este mult peste limita bunului-simţ", a subliniat directorul general al Arval, care a mai precizat: "Anul trecut am revândut 1150 de maşini, dar proporţia veniturilor este covârşitoare în favoarea leasigului decât în cea a revânzării".

Dan Boiangiu a continuat: "Mixul de modele pe care le deţinem în flotă este sezonier. Anul trecut, campionii au fost Volkswagen şi Skoda, dar şi Dacia, Renault şi Ford au mers bine. Dintre modele, cele mai întâlnite sunt Golf şi Passat, de la Volkswagen, Fiesta şi Focus de la Ford, Clio de la Renault şi altele. În industria farma, modelul Golf a devenit standard. Procentul maşinilor care rulează pe motor diesel, la noi în flotă, este foarte mare, depăşeşte 80 de procente din total. Potrivit estimărilor, anul acesta vom avea aproximativ 1350 de maşini care se vor returna".

De asemenea, domnia sa a susţinut că cel mai mare contract de anul trecut, pe care l-a semnat compania pe care o conduce, a fost înregistrat cu un client din industria farma, în urma căruia au fost achiziţionate "puţin sub 300 de autoturisme".

La mijlocul lunii ianuarie a acestui an, Bogdan Apahidean, directorul general al Leaseplan România, a declarat că piaţa autohtonă de leasing operaţional a stagnat în 2013, cifrându-se la aproximativ 200 milioane de euro. Companiile de profil au avut în administrare, anul trecut, aproximativ 41.500-42.000 de autovehicule, a precizat Bogdan Apahidean, care a adăugat la acea vreme: "În acest an, piaţa locală de leasing operaţional ar putea să înregistreze o creştere moderată, de până la 5%, dacă mediul economic o va permite, iar cel politic nu va oferi surprize".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb