Lege pentru Ford

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Politică / 6 august 2007

Lege pentru Ford

Preluarea companiei "Automobile Craiova" de către gigantul Ford va avea nevoie de o lege specială care să fie promovată de Guvern şi aprobată de Parlament.

Guvernul a discutat săptămâ­na trecută, în cadrul şedinţei săptămânale, promovarea unei legi speciale pentru privatizarea companiei "Automobile Craiova", controlată de AVAS. Proiectul de act normativ va cuprinde toate aspectele legate de privatizarea companiei de automobile, inclusiv datoriile firmei craiovene. Proiectul contractului de privatizare va fi gata în câîteva săptămîni, ne-a declarat Sebastian Vlădescu, preşedintele Comisiei de privatizare. La începutul negocierilor, în luna iulie, Vlădescu declara că "Ford" ar putea beneficia de facilităţi din partea statului doar conform legislaţiei europene şi numai dacă le va solicita: "Nu vrem să fie nevoie de o lege specială pentru privatizarea Automobile Craiova".

Ofertă financiară îmbunătăţită

Reprezentanţii Comisiei de privatizare au cerut vineri companiei Ford oferta financiară îmbunătăţită conform procesului de privatizare. Se pare că firma americană va depune această ofertă după 15 august.

Deşi analiştii din piaţa auto estimează valoarea companiei la aproximativ 800 milioane de euro, având în vedere investiţiile de cîteva sute de milioane de dolari efectuate la "Daewoo" Craiova, surse din piaţă ne-au declarat că suma pe care ar putea să o câştige statul român pentru pachetul pe care îl deţine la societatea craiovea­nă este de aproximativ 300 de milioane de dolari.

Preşedintele Comisiei de Privatizare, domnul Sebas­tian Vlădescu, a mai declarat, la începutul negocierilor, că procesul de privatizare nu se va împiedica de preţul oferit de "Ford", ci de potenţialele probleme legate de ajutorul de stat sau de datoriile istorice.

Referitor la procesul dintre ANAF şi "Daewoo" Craiova, în care autoritatea fiscală a cerut plata unor sume de 800 de milioane de euro în contul unor facilităţi fiscale acordate companiei, Sebastian Vlădescu a menţionat la acel moment că în mod sigur decizia instanţei în acest proces va fi un factor care va fi luat în considerare în timpul negocierilor.

Probabil că în contractul de privatizare va exista o clauză suspensivă care să prevadă că transferul de proprietate va avea loc doar după o decizie finală, definitivită şi irevocabilă, a instanţei în problema litigiului dintre Fisc şi compania craioveană privind presupusele datorii de aproximativ 800 de milioane de euro. Deocamdată, Curtea de Apel a exonerat compania craiovea­nă de la plata acestei datorii, însă decizia nu este irevocabilă, iar Fiscul a făcut recurs la instanţa supremă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb