Legea minelor, modificată în Parlament

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 4 noiembrie 2020

Legea minelor, modificată în Parlament

Proiectul de lege iniţiat de liberali care modifică legea minelor a fost aprobat, ieri, în Camera Deputaţilor, care este for decizional. Noua reglementare prevede ca un procent de 80% din fiecare redevenţă minieră cuvenită bugetului de stat să fie transferat autorităţii locale pe al cărui teritoriu administrativ se desfăşoară exploatarea pentru care s-a încasat redevenţa. Din acest procent, 55% revine bugetului local al judeţului şi 25% bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale. "Redevenţa minieră pentru ape minerale naturale este stabilită la sursă, în echivalentul în lei a patru euro la mia de litri, la cursul BNR de la data plăţii", mai arată iniţiativa legislativă, potrivit news.ro.

Conform proiectului de lege, redevenţa minieră este definită ca fiind "suma datorată conform legii de către titular pentru concesionarea/administrarea activităţilor de exploatare a resurselor minerale, bunuri ale domeniului public al statului". Sursa citată menţionează că redevenţa minieră se constituie venit la bugetul de stat, cu excepţia redevenţei prevăzute pentru activităţi de exploatare a resurselor la suprafaţă şi a apelor minerale naturale carbogazoase sau necarbogazoase.

"Prin derogare de la art. 307 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, redevenţa minieră obţinută prin concesionare din activităţi de exploatare a resurselor la suprafaţă şi a apelor minerale naturale carbogazoase sau necarbogazoase se constituie venit după cum urmează: a) 35% la bugetul local al judeţului pe teritoriul căruia există activitatea de exploatare; b) 45% la bugetul local al comunei, al oraşului sau al municipiului, după caz, pe teritoriul căreia/căruia există activitate de exploatare; 20% la bugetul de stat", mai arată iniţiativa PNL.

Aceasta a fost adoptată de Senat în 4 decembrie 2017 şi urmează să fie promulgată de preşedintele ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb