Legea offshore, promulgată de Klaus Iohannis

P.E.
Politică / 12 noiembrie 2018

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare : Dragnea, către liberali: "Biroul permanent nu poate să modifice o lege deja promulgată"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat astăzi referindu-se la contestaţia liberalilor privind lipsa unei virgule la un articol important din Legea offshore, că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat deja legea şi Biroul permanent nu poate să o modifice.

"Noi în fiecare zi facem istorie aici în Parlament, azi s-a discutat o jumătate de oră despre teoria virgulei. Dacă cineva doreşte să modifice o lege deja promulgată, există calea iniţiativei parlamentare, singura cale regulamentară legală sau constituţională. Biroul permanent al Camerei nu poate să modifice, în şedinţa Biroului permanent, o lege deja promulgată. Noi avem decretul de promulgare pe masă, în Biroul permanent", a precizat Dragnea, conform Agerpres.

Întrebat dacă preşedintele a promulgat Legea offshore, Dragnea a răspuns: "Da, decretul l-am arătat tuturor colegilor din Biroul permanent".

"Deci, Biroul permanent nu poate să modifice o lege deja adoptată de Parlament, deja promulgată de preşedintele României. Asta li s-a explicat. Cine vrea să modifice legea, poate să facă un proiect de lege cu o virgulă şi trece prin procedurile parlamentare şi se aprobă sau nu", a adăugat Dragnea.

Deputatul PNL, Virgil Popescu, a declarat astăzi că lipsa unei virgule din articolul 18 al Legii offshore schimbă total acest articol, care se referea la predictibilitatea şi stabilitatea cadrului legislativ, iar Biroul permanent al Camerei a respins adăugarea eratei la lege.

------

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi Legea privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

"Impozitul asupra veniturilor suplimentare offshore (...) se calculează prin aplicarea unuia sau unor procente de calcul, după caz, asupra veniturilor suplimentare obţinute din vânzarea gazelor naturale extrase din perimetrele offshore, aşa cum acestea sunt determinate potrivit Anexei nr. 2 care face parte integrantă din prezenta lege, impozit din care se deduce valoarea investiţiilor în segmentul upstream. Impozitul asupra veniturilor suplimentare offshore ţine seama de preţul de referinţă stabilit de ANRM pentru calculul redevenţelor. Tranzacţiile desfăşurate sub preţul de referinţă se impozitează la preţul de referinţă. Procentele de calcul a impozitului se calculează pe baza preţurilor de vânzare a gazelor naturale practicate de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore pe baza grilei de preţuri ajustate anual începând cu 1 ianuarie 2019 cu indicele anual al preţurilor de consum, după cum urmează: 30% din venitul suplimentar pentru preţurile de până la 85 lei/MWh inclusiv, 15% din veniturile suplimentare obţinute în urma practicării unor preţuri mai mari decât 85 lei/MWh şi mai mici sau egale cu 100 lei/MWh, 30% din veniturile suplimentare obţinute în urma practicării unor preţuri mai mari decât 100 lei/MWh şi mai mici sau egale cu 115 lei/MWh", se arată în actul normativ.

Conform acestuia, limita maximă a deducerii investiţiilor în segmentul upstream nu poate depăşi 30% din totalul impozitului pe veniturile suplimentare offshore.

Sumele datorate de titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore ca impozit asupra veniturilor suplimentare se colectează într-un cont special, utilizat pentru finanţarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi a racordurilor la sistemului naţional de transport gaze naturale, precum şi pentru finanţarea altor investiţii stabilite prin hotărâre a Guvernului, mai prevede legea.

Potrivit legii, titularilor acordurilor petroliere aflate în curs de executare li se aplică regimul fiscal specific destinat activităţii de explorare, dezvoltare, exploatare şi abandonare, desfăşurate în baza acordurilor existente la data intrării în vigoare a actului normativ.

În august, şeful statului a cerut reexaminarea acestei legi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb