LEMET, unul dintre liderii pieţei de mobilă din România, a demarat montarea centralei electrice fotovoltaice care face parte dintr-un amplu plan de investiţii în valoare de opt milioane de euro. Partener în acest proiect energetic, care mai presupune şi instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperişurile a trei dintre halele fabricii, este Electrica Furnizare, parte a Grupului Electrica, unul dintre marii jucători din sectorul serviciilor energetice. Lucrările vor fi finalizate în primul trimestru al anului 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.
Centrala electrică va avea o putere instalată de 975,2 kWp şi o producţie medie anuală de energie electrică estimată la 1.082 MWh. După ce investiţia va fi finalizată, Lemet va putea să-şi asigure o mare parte din energia electrică consumată în activitatea de producţie. Mai mult, fiind vorba de energie verde, emisiile de CO2 vor fi reduse cu peste 275 de tone pe an.
"Suntem bucuroşi că am reuşit să demarăm acest proiect, la care noi ţinem foarte mult. Ne propunem să fim din ce în ce mai buni şi mai eficienţi, iar această investiţie reprezintă un mare pas înainte. În plus, grija pentru oameni şi protejarea mediului înconjurător fac parte din valorile noastre, aşa că mizăm pe energia verde pentru a asigura un model de creştere sănătos şi sustenabil. Nu în ultimul rând, suntem recunoscători Electrica Furnizare, un partener care ne-a ghidat cu răbdare în acest demers şi, prin profesionalism şi implicare, a făcut ca planurile noastre să devină realitate", a declarat Alexandru Rizea, Director General LEMET.
2021 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru strategia de investiţii a LEMET, care urmăreşte dezvoltarea continuă şi garantarea celei mai bune calităţi. Nu mai puţin de opt milioane de euro au fost bugetate pentru construcţia de noi spaţii de producţie şi showroom-uri, investiţii în energie verde, în noi tehnologii şi în digitalizare. Unele proiecte au fost deja implementate, cum ar fi construcţia unei hale de producţie în suprafaţă de 7.500 mp sau cele din sfera tehologiei, în timp restul, printre care se numără şi construcţia unui showroom cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi în Câmpina, vor fi finalizate în prima parte a anului 2022.
"Suntem conştienţi că doar investind permanent vom reuşi să creştem sănătos şi să ne menţinem locul pe care l-am câştigat în industria mobilei. Încheiem în anul care va urma unul dintre cele mai importante planuri de investiţii din istoria companiei, dar nu ne vom oprim aici. Vom continua să extindem reţeaua de magazine Lems şi vom investi în noi capacităţi de producţie. De asemenea, vom continua să susţinem o serie de proiecte sociale şi culturale care aduc mari satisfacţii comunităţii", a mai spus Alexandru Rizea.
LEMET a împlinit anul acesta 30 de ani de la înfiinţare
Cu sediul în Brebu, compania deţine 10 linii de producţie cu tehnologii de ultimă oră, complet automatizate, pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn şi a lemnului masiv. În total, fabrica LEMET şi halele de depozitare acoperă o suprafaţă de 41.000 de metri pătraţi. Compania operează reţeaua LEMS, cel mai mare lanţ de magazine de mobilă din România. Acoperind aproape toată ţara, cele 70 de magazine LEMS au o suprafaţă totală de retail de peste 70.000 metri pătraţi. Pe platforma LEMET de la Brebu şi în reţeaua LEMS lucrează peste 1600 de angajaţi.