"Lenovo" lansează singura soluţie alternativă desktop din industrie bazată pe stocare

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 iunie 2009

Secured Managed Client ajută marile companii să îşi diminueze costurile IT şi riscurile de securitate stocând datele într-o locaţie la distanţă, dar asigurând în acelaşi timp un nivel superior de performanţă şi funcţionalitate a desktop-ului.

Lenovo a lansat pe piaţa europeană Secured Managed Client (SMC), singura soluţie alternativă desktop din industrie bazată pe stocare, instrumentul fiind disponibil în România din trimestrul III al anului curent, anunţă un comunicat al companiei.

Lenovo SMC este o premieră absolută - o soluţie de calcul pentru desktop, bazată pe stocare, care poate ajuta considerabil companiile să îşi diminueze costurile de IT şi riscurile la care se expun din punct de vedere al securităţii, deconectând hard disk-urile şi stocând date într-o locaţie la distanţă, non-server - oferind în acest timp utilizatorilor flexibilitatea şi performanţele unui PC desktop tradiţional.

Soluţia SMC 1.2 de la Lenovo constă într-un client, un PC desktop ThinkCentre M57p Eco sau M58p fără hard drive, dar dotat cu tehnologia Intel vPro, un stack de software creat în colaborare cu Lenovo şi un Lenovo Storage Array centralizat.

SMC 1.2 poate fi implementat pe modelul Lenovo ThinkCentre M57p eco, un model extrem de mic, şi pe toate sistemele desktop ThinkCentre M58p, indiferent de formă. Soluţia SMC 1.2 este deja disponibilă în Danemarca, Franţa, Germania, Irlanda, Olanda, Norvegia, Suedia, Elveţia şi Marea Britanie.

Soluţie desktop alternativă cu fidelitate PC completă

Soluţia SMC oferă câteva avantaje suplimentare faţă de actualele opţiuni bazate pe server, cum ar fi PC-uri blade, thin client sau virtualizare desktop. Printre acestea, cele mai importante sunt:

- Se păstrează experienţa de lucru pe PC - Desktop-urile cu capabilităţi SMC 1.2 păstrează un procesor de sistem şi grafică, inclusiv o experienţă Windows completă, astfel încât utilizatorii nu trebuie să sacrifice niciodată din nivelul de putere şi funcţionalitate;

- Investiţie flexibilă - Un desktop Lenovo ThinkCentre cu SMC 1.2 poate fi convertit foarte uşor din PC desktop tradiţional în client SMC şi invers. Companiile care deja utilizează desktop-uri ThinkCentre M57p eco sau M58p şi doresc să migreze către o soluţie SMC 1.2 pot face acest lucru foarte simplu, adăugând un Storage Array şi rulând stack-ul de software corespunzător;

- Soluţie cu eficienţă energetică - Deconectând sau îndepărtând hard disk-ul, SMC poate să realizeze economii de energie de aproximativ 20% faţă de acelaşi PC desktop cu un hard disk instalat .

- Reducerea costurilor de administrare pe durata de viaţă a echipamentelor PC ale unei companii - Lenovo estimează că marile companii cheltuiesc în mod obişnuit aproximativ 85 EUR pe lună pentru administrarea completă a unui PC. Aceste cheltuieli ţin cont de aspecte precum vizite ale personalului IT la biroul utilizatorului, suport prin call center şi costuri de administrare. În continuare, Lenovo estimează că utilizarea soluţiei SMC poate reduce aceste cheltuieli până la 50 EUR pentru fiecare PC.

Caracteristicile îmbunătăţite asigură o valoare superioară şi uşurinţă în utilizare

Cea mai recentă versiune a soluţiei Lenovo SMC introduce şi noi caracteristici, printre care:

- Tehnologia Single Image - Folosind SMC 1.2, managerii de IT îşi pot îmbunătăţi capacitatea de stocare, găzduind o singură imagine PC cu un sistem de operare comun şi aplicaţii într-o locaţie centrală, unde toate desktop-urile bazate pe soluţia SMC le pot accesa. Această caracteristică accelerează reactualizările şi patch-urile de imagini PC. În plus, când utilizează această tehnologie, clienţii pot obţine o densitate mai mare pe Storage Array.

- Un plus de confort cu opţiunea de back-up de date - Informaţiile accesate de un grup de desktop-uri ThinkCentre bazate pe SMC sunt stocate într-o locaţie unică, sigură, reducând astfel semnificativ pericolul furturilor de date on-site. Folosind noua opţiune pentru redundanţă SAN pe SMC 1.2, managerii de IT pot să adauge foarte uşor un al doilea Storage Array, pentru a elimina "timpii morţi" şi a furniza acces la informaţii în eventualitatea unei "căderi" de hardware.

Mark Lufkin, Director, Software and Peripherals Business Unit, Lenovo EMEA, a declarat: "Noua versiune Lenovo Secured Managed Client face să progreseze administrarea PC-urilor, oferind o experienţă îmbunătăţită atât managerilor de IT, cât şi utilizatorilor individuali. Ca soluţie bazată pe stocare, SMC 1.2 elimină bătaia de cap pe care o presupunea tranzitarea datelor existente către un server - o soluţie care implica investiţii substanţiale de fonduri şi timp. Toate activităţile de calcul încă au loc la nivel local, deci utilizatorii finali nu simt niciodată o diferenţă de putere sau funcţionalitate între un desktop hosted şi un sistem tradiţional".

Lenovo Service & Support reduce problemele legate de implementare

Clienţii pot să beneficieze de un pachet complet de Servicii Profesionale Lenovo, care să îi ajute la implementarea rapidă a acestei soluţii. Lenovo poate integra fără probleme soluţia SMC 1.2 în mediul unui client, de la planificarea migraţiei iniţiale până la implementarea SMC end-to-end. Printre aceste servicii se numără: evaluare SMC; planificare şi design de infrastructură; implementare pilot; implementare administrată; training clienţi; consultanţă SMC; reglare sistem.

Soluţia SMC este susţinută şi de serviciile şi asistenţa Lenovo. Clienţii pot alege Lenovo ThinkPlus Priority Support pentru siguranţa operării continue şi fiabile, non-stop, a soluţiei SMC 1.2.

Lenovo (HSKE: 992) (ADR:LNVGY) este o companie dedicată construcţiei unor computere personale excepţionale din punct de vedere tehnologic. Modelul de afaceri al companiei Lenovo este bazat pe inovaţie, eficienţă operaţională şi satisfacţia consumatorilor, dar şi pe investiţii pe pieţele în dezvoltare. Formată in urma achiziţiei IBM Personal Computing Division de către Grupul Lenovo, compania dezvoltă, construieşte şi vinde în întreaga lume produse şi servicii tehnologice de înaltă calitate, sigure şi uşor de folosit. Lenovo are centre mari de cercetare în Yamato, Japonia; Beijing, Shanghai şi Shenzhen, China; şi Raleigh, North Carolina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb