Retailerul francez de materiale de construcţii şi amenajări interioare Leroy Merlin a ajuns pe profit în România, după preluarea infrastucturii BauMax de 15 magazine, reuşind să tripleze cifra de afaceri, potrivit reprezentanţilor companiei.
Federic Lamy, directorul general Leroy Merlin România, a declarat: "Am finalizat achiziţia BauMax în noiembrie 2014 şi încă de atunci am fixat un target clar, acela de a dubla valoarea business-ului în primul an de activitate, lucru pe care l-am făcut, ba chiar am reuşit să triplăm performanţele financiare ale BauMax România din 2013".
Potrivit acestuia progresul companiei este de două ori deasupra pieţei.
Conform datele financiare ale companiei austriece BauMax raportate în 2013, cifra de afaceri era de 517.392.283 lei - aproximativ 115 milioane de euro. Calculând, ajungem la cifra de afaceri a Leroy Merlin care ar fi de aproximativ 345 milioane de euro.
Procesul de transformare a magazinelor BauMax a implicat 12 unităţi, deşi achiziţia a fost de 15 magazine. Un magazin a fost închis, iar unitatea din Piteşti a fost închiriată de către o companie turcă.
Federic Lamy a mai precizat că fiecare transformare a fostelor magazine BauMax în magazine Leroy Merlin au costat în jur de 1-2 milioane de euro.
În prezent, în ţara noastră funcţionează 15 magazine Leroy Merlin. Compania are în plan să deschidă alte 5 magazine, în următorii trei ani, în ţara noastră. Trei dintre acestea vor fi în Bucureşti, iar unul va fi inaugurat anul viitor, în iunie-iulie, la Oradea.
Retailerul francez urmăreşte achiziţia de terenuri pentru extinderea companiei. Directorul companiei a afirmat, referitor la preţurile de achiziţie ale acestora din Bucureşti, că unele nu sunt realiste.
"300-400 de euro pe metro pătrat mi se pare un preţ nebun, rezonabil mi se pare unul de 200 de euro pe metrul pătrat", a precizat Federic Lamy.
Pentru celelalte oraşe preţurile sunt cuprinse între 80 şi 150 de euro pe metrul pătrat, a mai explicat Lamy.
Strategia companiei prevede ca, în mare parte, magazinele să fie deţinute de Leroy Merlin. Astfel, 70% din unităţile retailerului de bricolaj sunt proprietate privată. Recent, compania a semnat contractul de achiziţionare a magazinului Leroy Merlin aflat la Colosseum Retail Park.
Retailerul francez a ajuns la o cotă de 15-20% din piaţa de bricolaj modern din ţara noastră.
De anul viitor, Leroy Merlin şi-a propus să intre şi pe e-commerce, dezvoltând pentru început un concept omnichanell.
Pentru anul 2018, Federic Lamy se aşteaptă la o cifră de afaceri de jumătate de miliard de euro.
Leroy Merlin are în portofoliu peste 370 de magazine, în 12 ţări. Pe piaţa din ţara noastră, compania franceză este prezentă din 2011, când a deschis primul magazin. În prezent, în cele 15 magazine operate în ţara noastră vin lunar în jur de 1 milion de clienţi.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2016, 00:54)
Inseamna ca sunteti mai tari ca dede, pe magazin. Bravo.