Liber la Dan Voiculescu

Ziarul BURSA #Politică / 19 iulie 2017

Liber la Dan Voiculescu

Dan Voiculescu: "Mi-au fost furaţi trei ani din viaţă, aceşti trei ani nu mi-i va da nimeni înapoi"

-------

Actualizare 12:51 USR: "Este revoltător că statul nu a recuperat prejudiciul din dosarul ICA, iar Dan Voiculescu a fost eliberat anticipat"

Partidul Uniunea Salvaţi România (USR) consideră revoltător faptul că Dan Voiculescu a putut fi eliberat condiţionat după ce a executat efectiv mai puţin de o treime din pedeapsă, iar statul nu a recuperat prejudiciul din dosarul ICA, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se precizează: "Pasivitatea autorităţilor controlate de PSD-ALDE, care ar fi trebuit să valorifice la licitaţie bunurile lui Dan Voiculescu puse sub sechestru, denotă încă o dată toleranţa coaliţiei aflate la guvernare faţă de furtul din banii publici. USR consideră inacceptabil faptul că Dan Voiculescu a putut să beneficieze de o reducere de 330 de zile din pedeapsa de 10 ani pentru cele 11 lucrări "ştiinţifice" a căror valoare nu fost certificată de nicio instituţie academică. Toate aceste lucrări au fost elaborate în decurs de numai un an şi jumătate, ceea ce ridică serioase semne de întrebare cu privire la autenticitatea lor".

Partidul subliniază faptul că Dan Voiculescu este, "alături de personaje controversate" precum George Copos şi George Becali, unul dintre marii beneficiari ai unui articol din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, iniţiată de Guvernul Ponta, care a condus la eliberarea anticipată a numeroase persoane condamnate în marile dosare de corupţie.

"Până în august anul trecut, această lege prevedea reducerea cu câte 30 de zile de pedeapsă pentru fiecare lucrare ştiinţifică publicată sau invenţie brevetată. Legea a fost modificată de Guvernul Cioloş prin OUG nr. 24/2016 în sensul că indiferent de numărul lucrărilor sau invenţiilor, deţinuţii beneficiază de o scădere a pedepsei de maxim 20 de zile. În prezent, conform aceleaşi ordonanţe de urgenţă, caracterul ştiinţific al lucrărilor elaborate de deţinuţi trebuie atestat de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice. Anterior însă, aceste lucrări nu erau certificate de nicio instituţie abilitată în domeniu, ceea a permis persoanelor condamnate, inclusiv lui Dan Voiculescu, să obţină reduceri de pedeapsă în baza unor volume de o calitate academică îndoielnică", se mai arată în comunicat.

USR mai adaugă că cere adoptarea în forma iniţială a legii de aprobare a OUG nr. 24/2016, care va ajunge pe masa Parlamentului în sesiunea din toamnă, fără ca PSD-ALDE "să o măcelărească" aşa cum s-a întâmplat în cazul OUG nr. 54/2016 privind contravenţiile silvice şi OUG nr. 79/2016 privind reforma în sănătate.

Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, a fost eliberat condiţionat, urmare a deciziei de marţi a magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

(A.C.)

-----

Tribunalul Bucureşti a admis, ieri, cererea de eliberare condiţionată depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani închisoare în dosarul "ICA".

După decizia definitivă a judecătorilor de a-l elibera, Dan Voiculescu a fost externat de la Spitalul Universitar, unde fusese internat în urmă cu câteva zile. Acesta a declarat: "Pentru că am avut o problemă medicală, cred că am datoria să vă spun adevărul despre problemă. Am avut un sindrom de ocluzie intestinală mecanică, provocată de o strangulare a intestinului subţire. Aceste episoade sunt foarte periculoase pentru că se sparge intestinul şi totul intră în organism. Sigur voi fi operat. Ceea ce am eu este un fel de preinfarct pe intestin, trebuie operat pentru că o recidivă poate fi fatală".

Acesta a vorbit şi despre cei trei ani petrecuţi în spatele gratiilor: "Am o propunere: Rugămintea mea este să închidem ochii ca să putem continua. Eu am vrut prin telepatie să ne teleportăm la poartă la Rahova. Indiferent de boli, mie mi-au fost furaţi trei ani din viaţă, aceşti trei ani nu mi-i va da nimeni înapoi. Chiar dacă intră Traian Băsescu la închisoare, chiar dacă va plăti toată lumea pentru abuzurile făcute, mie aceşti ani nu mi-i va da nimeni. Cât am stat în puşcărie, am avut două sentimente deosebite, două au ieşit în evidenţă. Primul: un sentiment de durere a pleoapelor. Motivul? Stăteam foarte mult cu ochii închişi. Pe timp de ziuă stăteam mai mult de jumătate de zi cu ochii închişi. Mi-am creat un biotop, un fel de acvariu în care am reuşit să trăiesc. Atât cât poate trăi un om într-un acvariu. Al doilea sentiment a fost regretul că 12 familii au avut de suferit din cauza mea. Oameni care au fost implicaţi în acest proces ca să pot eu fi adus la închisoare".

În ceea ce priveşte viitorul, Dan Voiculescu a mărturisit că va continua lupta cu abuzurile: "Ultima abordare e legată de viitor. Să ne uităm spre orizont, eu acolo văd o luptă pe viaţă cu abuzurile. Cu abuzurile, mai ales a celor puternici împotriva celor care nu se pot apăra singuri, a celor care au dorinţa de a se apăra şi nu o pot face".

Iniţial, o comisie de la Penitenciarul Rahova nu a fost de acord cu eliberarea lui Voiculescu, pe motiv că acesta nu a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Astfel, pe 24 mai, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova a decis, în unanimitate, amânarea eliberării condiţionate a lui Dan Voiculescu cu 5 luni, respectiv până la data de 23 octombrie 2017, "având în vedere perioada scurtă executată efectiv din pedeapsă până la acest moment (1.021 zile din 3.653 zile, respectiv 2 ani 9 luni şi 13 zile din 10 ani), faptul că liberarea condiţionată este doar o vocaţie, şi nu un drept, oportunitatea eliberării, privită prin prisma atingerii scopului pedepsei, rămânând la aprecierea comisiei, iar mai apoi a instanţei de judecată, faptul că, până la acest moment, deţinutul nu are un regim de executare inferior celui închis şi apreciind că se menţin şi temeiurile avute în vedere de comisie cu prilejul primei analize, când a fost amânată eliberarea la o dată ulterioară momentului de faţă, apreciindu-se că scopul pedepsei nu a fost atins".

Dan Voiculescu a depus o cerere în instanţă, iar pe 9 iunie Judecătoria Sectorului 5 a decis că el poate fi eliberat condiţionat, hotărâre menţinută marţi de Tribunalul Bucureşti.

În timpul procesului, un procuror de la DNA a arătat că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare în penitenciar şi nu îndeplineşte condiţiile pentru eliberare.

Procurorul a spus că există o disproporţie mare între cele 56 de zile câştigate de Dan Voiculescu pentru munca depusă în penitenciar, faţă de cele 330 de zile acordate pentru lucrările redactate. Reprezentantul DNA a cerut instanţei să ţină cont şi de referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova, care nu a fost de acord cu eliberarea omului de afaceri.

"Comisia a stabilit că scopul pedepsei nu a fost atins. Trebuie analizat comportamentul condamnatului, care transpare în procesul verbal întocmit de Comisia de la Penitenciarul Rahova. Vă rog să analizaţi dovezile temeinice de îndreptare. Voiculescu nu a avut un comportament merituos, ci unul obişnuit al oricărei persoane condamnate. Inculpatul nu a achitat prejudiciul din dosarul în care a fost condamnat şi nici măcar cheltuielile judiciare către statul român", spunea atunci procurorul, potrivit Agerpres.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. eu sunt unul dintre autoexilatii acestei tari mancate de viermi gen voiculesc. mie si celorlalte milioane cine ne mai da anii pierduti?

    1. Trimiteți, vă rog, întrebarea dumneavoastră pe adresa SRI care se ocupă de 27 de ani exclusiv de problema identificată de către dumneavoastră.

    Dar banii,cand se vor recupera..,aici e durerea acestor baieti,DNA si Olguta K ,banii,

    1. Stimate domnule Eu, de recuperarea prejudiciului nu se ocupă DNA, deci nici Kovesi, ci Dragnea, adică partidul aflat la putere. Cum să recupereze prejudiciul hoții de la hoți? Niciodată nu vom vedea bani de la Voiculescu. Nu a plătit nici cheltuielile judiciare, spunea procurorul de ședință, darămite prejudiciul. Deci, cum spunea CTP, Voiculescu a făcut o afacere bună: a câștigat 20 mil euro pentru fiecare an de pușcărie.

      Ați confiscat sediile Intact care nu fac 3 lei pe piața liberă.

      Antena 3 continuă să desființeze mafia băsistă, iar Kovesi este adusă la maximă disperare de toate deazvăluirile și comentariile libertine ale tuturor celor cărora nu le pasă de atotputernicii mafioți securiști. 

    Prejudiciul nu e recuperat si condamnatul e eliberat pentru "infarct intestinal"?

    A scris carti cu ochii inchisi si capul in acvariu? 

    Doctorita Petrescu l-a trimis fortat la Municipal sa se intalneasca cu alt infractor? 

    Ba se mai duce penitenciarul la spital sa ii faca actele de lasare la vatra? 

    60 milioane prejudiciu si faptasul zburda in libertate?

    Stirea e adevarata? 

    1. Va fi recuperat și prejudiciul după ce România va fi condamnată la CEDO.

      Nu cred că Voiculescu va cere înapoi 60 milioane de euro, ci numai ceea ce i s-a confiscat. 

    Nu ti-au fost furati 3 ani ci ti-au fost daruiti, in mod absolut nemeritat, 7 ani!!!

    Puscaria este mediul care ti se potriveste perfect. 

    1. ești degeaba

    Cu asemenea atitudine lasa impresia ca nici macar nu-si recunoaste faptele. asta nu ar trebui sa fie una dintre conditiile de eliberare conditionata?

    1. Gașca mafiotă Kovesi-Coldea-Băsescu trebuie să-și recunoască faptele.

      Deocamdată Băsescu a recunoscut, Eva e în drum spre pârnaie, iar Bogdan este dată afară din magistratură. 

      Pana una alta gruparea infractionala uselista voicu - fenechiu-remes-sova -mitrea-nastase -hrebenciuc -ioan adam -mazare-nicusor constantinescu (cu cancer in faza terminala de peste 5 ani) si altii n-au platit nici un sfant pentru devastarile si parjolirile efectuate . O inchisoare tip Guantanamo ar fi meritat aceasta junta paramilitara . Marile greseli ale lui Basescu au fost doar doua : prima, ca nu a dizolvat in acid sulfuric parlamentul si nu a demis guvernul antinational motocicleanu -guzganian ! Long live DNA !!!

      Toți au fost condamnați ca răzbunare pentru referendumul din 2012.

      Clica mafiotă băsistă s-a răzbunat. Nu e nicio luptă împotriva corupției, doar abuzuri penale securiste. 

    Dar USR nu s-ar putea revolta si in problema caselor lui Johannis ce acolo a fost corecta pusa problema dar voi sunteti partid de 2 lei si nu gasiti o nisa sa ajungeti de 3 lei .

    România are nevoie urgentă de Legea Răspunderii Magistraților.

    Justi5 9;ia securistă tocmai și-a luat-o la CEDO pe speța Dragnea, în care niște slugi securiste au semnat o motivare în locul altor slugi securiste care comiseseră abuzul. 

    USR-ul partidul securistilor vorbeste ,voiculescu condamnat de un procuror arestat si de o judecatoare data afara din magistratura,slugile javrei basiste

    1. Parca era partidul lui Soros...ne hotaram si noi odata al cui e?

      Diferenta intre prejudiciul stabilit de DNA si prejudiciul real ar trebui platita de DNA, PANA SETREZESC CEI DE LA DNA. Nu cred ca ICA VALOREAZA NICI MACAR 3 MILIOANE DE EURO,CU ATAT MAI PUTIN IN MOMENTUL PRIVATIZARII. Cand vom fi corecti ,tara va progresa.

    Dupa fapte si vorbe un securist sadea. Dupa banii furati doar un afacerist imaculat. Vamos Antena x!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb