Liderii lumii transmit condoleanţe poporului polonez după moartea preşedintelui Lech Kaczynski

F. A.
Internaţional / 10 aprilie 2010

Vestea morţii preşedintelui Lech Kaczynski şi a altor zeci de demnitari polonezi, într-un tragic accident aviatic, a stârnit reacţii la nivel internaţional. Numeroşi lideri ai lumii au transmis mesaje de condoleanţe şi solidaritate pentru familiile victimelor şi pentru întregul popor polonez, relatează Hotnews.

"Cred că întreaga lume este mâhnită şi întristată de această veste", a declarat prim-ministrul britanic Gordon Brown. "Ştim dificultăţile prin care a trecut Polonia, sacrificiile îndurate de preşedintele Kaczynski însuşi, în lupta sa anticomunistă, împreună cu mişcarea Solidaritatea. Ştim contribuţia sa adusă la apărarea independenţei şi democraţiei în Polonia", a adăugat Brown.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a transmis un comunicat prin care a adus un omagiu fostului preşedinte polonez. "Lech Kaczynski şi-a dedicat întreaga viaţă ţării sale. Un apărător neobosit al ideilor în care a crezut, a luptat cu convingere pentru valorile care l-au determinat să se implice în politică: democraţie, libertate şi lupta împotriva totalitarismului", notează Sarkozy.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel s-a declarat "profund şocată de vestea tragicului accident aviatic şi de moartea preşedintelui polonez".

Miguel Angel Moratinos, ministrul de Externe al Spaniei, ţara care deţine în prezent preşedinţia UE, a prezentat un mesaj de susţinere pentru poporul polonez din partea Uniunii, precizând că doreşte să transmită "un semnal de solidaritate, în acest moment crucial pentru toţi polonezii şi europenii".

Premierul suedez Fredrik Reinfeldt a declarat: "Ce s-a întâmplat este o imensă catastrofă pentru ţara noastră vecină, iar gândurile noastre se îndreaptă către familiile celor decedaţi, precum şi întreaga naţiune poloneză".

"Îmi amintesc de întâlnirea cu preşedintele Poloniei din 1 septembrie 2009, cu ocazia comemorării celui de al doilea Război mondial. Polonia a pierdut un extraordinar şef de stat, care până în ultima clipă a rămas conectat la ideea poloneză şi la soarta Poloniei", a afirmat premierul bulgar Boiko Borissov, în mesajul de condoleanţe transmis omologului său polonez, Donald Tusk.

Şi secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a transmis din partea Alianţei "cele mai profunde condoleanţe" poporului polonez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb