Liderul PSD Iaşi cere demisia primarului Chirica şi a preşedintelui Consiliului Judeţean

G.U.
Politică / 20 februarie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, consideră că primarul Mihai Chirica şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, ar trebui să demisioneze din funcţii, întrucât au devenit "nefrecventabili" din cauza dosarelor în care sunt anchetaţi, conform Agerpres.

Maricel Popa a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că până la sfârşitul anului ar trebui organizate alegeri anticipate, în opinia sa aceasta fiind singura şansă ca Iaşiul să se poată dezvolta şi derula mai departe proiectele.

"Iaşiul trebuie să aibă o administraţie transparentă, de lideri corecţi, nu corupţi, nu combinatori. Nu putem să nu sancţionăm derapajele celor doi. Iaşiul merită mai mult. Singura şansă a noastră este ca Mihai Chirica şi Costel Alexe să îşi dea demisia, să fie alegeri anticipate. Nu poţi să condamni un milion de ieşeni pentru abuzurile care s-au făcut în administraţie. Cei doi sunt nefrecventabili. Nu îi primeşte nimeni când se duc la vreun minister. Vom lupta pentru Iaşi", a afirmat senatorul Maricel Popa.

Reacţia social-democratului vine după ce, vineri, procurorii DNA au anunţat că a început urmărirea penală pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, pentru abuz în serviciu în formă continuată. În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal şi alţi doi angajaţi ai CJ. Într-un alt dosar din 2020, Alexe mai este cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, pe vremea când acesta era ministru al Mediului.

Tot DNA a deschis mai multe dosare pe numele primarului Mihai Chirica, majoritatea lor fiind în domeniul imobiliar. Din acest motiv procurorii DNA au impus control judiciar pentru 60 de zile, fără dreptul de exercitare a profesiei, însă judecătorii au admis contestaţia primarului Iaşiului, iar acesta şi-a reluat activitatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb