Ligia Deca: "16.000 de elevi au venit din promoţiile anterioare, la examenul de Bacalaureat de anul acesta"

S.B.
Politică / 27 iunie 2023

Ligia Deca: "16.000 de elevi au venit din promoţiile anterioare, la examenul de Bacalaureat de anul acesta"

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a declarat marţi că 16.000 de elevi au venit din promoţiile anterioare, la examenul de Bacalaureat de anul acesta, informează news.ro.

Ea a explicat că nu e un proces neobişnuit, pentru că copiii uneori au nevoie de mai mult timp pentru a finaliza acest parcurs liceal.

"Cred că este o situaţie pe care trebuie să o analizăm mai în profunzime. Cu siguranţă, în fiecare an există un procent de elevi din clasele terminale (..) care aleg să nu dea examenul de Bacalaureat", a răspuns ministrul Educaţiei, întrebată despre numărul mare de elevi care nu s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat.

Ligia Deca a precizat că unii elevi au altă opţiune pentru viitor, de exemplu examenele pentru certificare a competenţelor la liceele tehnologice şi pentru moment aleg să nu dea şi examenul de bacalaureat, ei obţinând o diplomă de calificare care le permite să intre pe piaţa muncii.

"Alţii sunt în situaţia în care nu au situaţia încheiată şi atunci pot intra în Bacalaureatul de toamnă sau în anul viitor. Avem şi acum elevi care au venit din promoţiile anterioare, 16.000 de candidaţi", a ţinut să menţioneze Deca.

"Deci nu e un proces neobişnuit, copiii uneori au nevoie de mai mult timp pentru a finaliza acest parcurs liceal. Însă, cu siguranţă, aşa cum am promis şi pentru Evaluarea Naţională, vom face o analiză să vedem care sunt cauzele şi acolo unde aceste cauze nu ţin de opţiunea elevului, să putem interveni", a mai spus ea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Problema este ca unii dintre elevi au cunoscut subiectele sau au avut cum sa intre pe Internet in timpul examenului!!!!!!!!!!

    Romania smechera este multa in continuare si e sustinuta masiv de Romania corupta si/sau idioata. 

    "Oare ce s-o fi dat la bac?"

    Pe pagina de pe Facebook a site-ului dexonline a fost publicat un raport al căutărilor din dimineata de luni, iar expresia "de bună seamă" apare pe prima poziție, cu toate că examenul nu se încheiase."Oare ce s-o fi dat la bac?Editare ulterioară: am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!", scrie în postarea de pe Facebook.  

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb