LUCIAN BODE: ''Organizatorii protestului anti-mască au primit 42 de sancţiuni în valoare de 48.400 de lei''

G.U.
Politică / 4 octombrie 2021

''Organizatorii protestului anti-mască au primit 42 de sancţiuni în valoare de 48.400 de lei''

Organizatorii protestului împotriva măsurilor privind combaterea COVID-19 de sâmbătă seara, din Bucureşti, au primit 42 de sancţiuni în valoare de 48.400 de lei, a declarat, astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, informează Agerpres.

"Vom mai avea şi alte sancţiuni aplicate atât participanţilor, cât şi organizatorilor; pentru că acesta îşi asumă. Amenzile până în acest moment sunt de 48.400 de lei. Organizatorii au fost sancţionaţi per total, am spus, 42 de sancţiuni în valoare de 48.400 de lei", a spus Bode, în faţa sediului MAI.

Acesta a precizat că, cu toate că forţele de ordine au fost provocate, au fost stropite cu apă sau au fost lovite cu diverse obiecte, poliţiştii au reacţionat responsabil, profesionist şi la momentul potrivit, pe cei care s-au făcut vinovaţi de astfel de fapte i-au extras, i-au dus la secţie şi i-au sancţionat corespunzător.

"Vorbim despre opt astfel de persoane, doar în Municipiul Bucureşti. Am aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, legate strict de proteste, ele vor fi într-un număr mult mai mare, pentru că noi evaluăm imaginile şi în funcţie de cum identificăm persoane care încalcă legea, îi vom sancţiona. Cei opt au fost conduşi la secţie pentru că au aruncat cu diverse obiecte în forţele de ordine şi au fost sancţionaţi contravenţional", a mai spus Bode.

Lucian Bode a arătat că sâmbătă au avut loc proteste în 19 judeţe şi Municipiul Bucureşti, la care au fost înregistrate aproximativ 18.000 de persoane, din care 3.000 la nivelul celor 19 judeţe şi 15.000 în Municipiul Bucureşti.

"Forţele de ordine au acţionat cu responsabilitate, cu profesionalism, chiar dacă am văzut că a stârnit multe discuţii în spaţiul public afirmaţia purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, care le mulţumea protestatarilor pentru că au protestat în siguranţă. Eu nu pot să mulţumesc unor oameni care nu respectă legea, însă, în acelaşi timp, am văzut în Bucureşti 15.000 de oameni care au ales să protesteze paşnic, în condiţiile în care aveam informaţii că în interiorul acestor 15.000 de oameni se află grupuri care îndemnau la acte de violenţă", a afirmat ministrul de Interne.

Bode a menţionat că, la sfârşitul săptămânii care s-a încheiat, MAI a acţionat cu peste 24.000 de efective, pe siguranţă publică, pe situaţii de urgenţă, pe zona de frontieră a migraţiei ilegale şi pe zona respectării măsurilor de protecţie sanitară.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cat tupeu,nesimtire,si sfidare are tov.bode

    Escrocule si impostorule! PNLeprelor tale de la Congresul vostru de 2 bani, care s-au ingramadit 5000 in spatiu inchis, nerespectand nici o regula de protectie, le-ai dat o amenda simbolica de 10.000 lei(pe care oricum o platiti din bani publici, fiind la ciolan), dar romanilor care au iesit in spatiu deschis sa-si strige drepturile si sa va critice, le luati si pielea de pe iei cu amenzile voastre nesimtite! O sa-ti vina si tie randul, mafiotule!

    tu esti masca , bai adormitule , pe canapelele masinilor !

    Mici amenzile, mai trebuia și convingere de pulan. Și ceva gaze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb